Klasikiniai makaronai su mėsa mūsų šeimoje ilgą laiką buvo pagrindinis patiekalas.

REKLAMA

Tačiau nuo tada, kai paragavome šių puikių keptų kiaulienos nugarinės kepsnelių, visi juos labai pamėgome!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 2 svogūnų
  • 1 pomidoro
  • 240 g sūrio
  • 1 valgomojo šaukšto majonezo
  • 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto
  • 1 valgomojo šaukšto pomidorų padažo
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Įdėkite majonezo, druskos, juodųjų maltų pipirų ir išmaišykite.

Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos apskritais griežinėliais.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite grietinėlę arba natūralų jogurtą su pomidorų padažu ir garstyčiomis.

REKLAMA

Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais.

Mėsos griežinėliuose iš abiejų pusių padarykite tinklelio formos įpjovas.

REKLAMA

Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Sudėkite mėsą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kiekvieną mėsos ruošinį aptepkite paruoštu padažu, ant viršaus uždėkite po pomidorų griežinėlį.

REKLAMA

Sluoksniuokite svogūnų mišinį.

REKLAMA

Uždenkite folija.

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, išimkite kepimo skardą, atidenkite.

Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite po gabalėlį sūrio ir vėl įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys.

REKLAMA

Ant viršaus dar galite uždėti po vieną gabalėlį šoninės.

REKLAMA

Viskas baigta, galite patiekti ant stalo!

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].