Kalėdinis keksas

Mano draugas, kuris 15 metų gyvena Vokietijoje, išmokė mane, kaip gaminamas tikras kalėdinis keksas. Vien šio kepinio aromatas sukuria švenčių atmosferą! Ir visa tai dėka mandarinų ir minkštimo, kurie yra įtraukti į šiuos nuostabius pyragus.

REKLAMA

Kalėdinis keksas

Beje, šio pyrago tešla yra tiesiog nuostabi. Kaip įdaras, be mandarinų, taip pat yra džiovinti vaisiai (kuriuos galima pakeisti razinomis) arba cukruoti vaisiai. Šio kepinio paruošimas labai paprastai ir greitas.

REKLAMA

Kalėdinis keksas

Tešlai reikės:

  • 150 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 125 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui reikės:

  • 2 mandarinų
  • 150 g džiovintų vaisių
  • 1 mandarino žievelės
  • 2 šaukštų apelsinų likerio
  • 20 g sviesto
  • 1 šaukštelio cukraus

Papuošimui reikės:

  • 80 g cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto smulkaus cukraus
  • 1 mandarino
  • citrinos žievelės
  • 2-3 šakelių rozmarino

Gaminimas:

Nulupkite mandarinus. Palikite juos 1 valandą, kad plėvelė išdžiūtų. Į nedidelį dubenį supilkite džiovintus vaisius ir pusvalandžiui užpilkite apelsinų likeriu. Norėdami paruošti tešlą, minkštą sviestą ir cukrų išplakite. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite.

REKLAMA

Kalėdinis keksas

Miltus išsijokite su kepimo milteliais, supilkite į skystą mišinį. Minkykite tešlą. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu gabalėliu sviesto, suberkite cukrų. Palikite ant ugnies, kol cukrus ištirps. Tai yra maždaug 5 minutės. Keptuvėje paskleiskite mandarinų riekeles ir kepkite jas pora minučių aliejuje iš kiekvienos pusės.

REKLAMA

Į tą pačią keptuvę sudėkite džiovintus vaisius. Pašildykite, kol alkoholis išgaruos. Džiovintus vaisius perkelkite į atskirą lėkštę, atvėsinkite. Į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir vieno mandarino minkštimą.

REKLAMA

Stačiakampį kepimo indą sutepkite aliejumi, įpilkite pusę tešlos. Ant tešlos viršaus uždėkite karamelizuotų mandarinų gabaliukus, tada supilkite antrąją tešlos pusę. Įdėkite keksą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite 50 minučių.

REKLAMA

Kalėdinis keksas

Paruoštą pyragą atvėsinkite ir papuoškite cukraus pudra, smulkiu cukrumi, citrinos žievele, mandarino riekelėmis ir rozmarino šakelėmis. Kalėdinis keksas nepaliks abejingų savo nuostabiu skoniu.

REKLAMA

Skanaus!

Kalėdinis keksas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].