Marinuoti pievagrybiai. Skanus ir kitoks kūčių patiekalas!

Netrukus prasidės žiemos šventės, todėl laikas pradėti ieškoti įdomių receptų. Marinuoti pievagrybiai yra labai įdomus ir originalus patiekalas. Jie paruošiami be vandens, o grybai gaunasi labai kvapūs ir sultingi, tarsi savo sultyse.

REKLAMA

Netrukus prasidės žiemos šventės, todėl laikas pradėti ieškoti įdomių receptų. Marinuoti pievagrybiai yra labai įdomus ir originalus patieklas.

Pats gaminimo procesas užtrunka tik 7 minutes. Tik geriau gaminti šio patiekalo iškart 2–3 kartus daugiau. Grybai suvalgomi žaibišku greičiu!

REKLAMA

Skanūs marinuoti grybai

Marinuoti pievagrybiai

Jums reikės:

  • 0,5 kg grybų
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų acto (9%)
  • 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
  • 2 lauro lapų
  • 10 vnt. juodųjų pipirų
  • 3 vnt. kvapiųjų pipirų
  • 3 skiltelių česnako

Gaminimas:

Svogūną nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite rupia tarka. Į puodą įpilkite acto ir augalinio aliejaus, taip pat druskos, cukraus ir prieskonių: lauro lapo, pipirų, pjaustytų česnako skiltelių.

REKLAMA

Marinuoti pievagrybiai

Nuplaukite grybus, nusausinkite ir taip pat suberkite į puodą su marinatu. Ant grybų supilkite svogūnus ir morkas. Uždenkite puodą, padėkite ant vidutinės ugnies 7 minutes, tada išjunkite ugnį ir palikite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Marinuoti pievagrybiai

Išmaišykite pievagrybius ir palikite juos šaldytuve per naktį. Štai viskas, skanūs ir sultingi marinuoti pievagrybiai su daržovėmis yra paruošti!

REKLAMA

Skanaus!

Marinuoti pievagrybiai

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].