Kaip pačiam iš varškės pasigaminti kietąjį sūrį?

Pasigaminti kietąjį sūrį namuose yra gana paprasta. Jums nereikia tam tikro fermento. Sūriui gaminti naudojama varškė jau ir taip yra fermentuotas produktas. Tad pamėginkite pasigaminti sūrį pagal šį receptą.

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 kg varškės
  • 2 stiklinės pieno
  • 1 šaukštelis druskos
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 1 kiaušinis

Paruošimas

Užpilkite varškę karštu pienu ir uždėkite ant silpnos ugnies, virkite 10 minučių. Po to masę supilkite į marle uždengtą kiaurasamtį ir gerai išspauskite išrūgas.

REKLAMA

Sudėkite masę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir sudėkite sodą, druską bei išmaišykite. Grąžinkite masę ant ugnies ir virkite dar 10–15 minučių, kol gausis klampi konsistencija.

REKLAMA

Sudėkite sūrį į formą, ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus. Po 8 valandų produktas bus paruoštas vartoti.

REKLAMA

Aštraus sūrio mėgėjai gaminimo metu į sūrio masę gali įdėti keletą skiltelių česnako, mėgstamų prieskonių, žolelių ar džiovintos paprikos gabalėlių. Visa tai tik pagerins sūrio skonį! Puikiai tinka bazilikas, raudonėlis, kmynai, krapai ir čiobreliai.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].