Jums tikrai patiks šios skanios vištienos šlaunelės su karamelės plutele pagal „Facebook“ paskyros receptą. Tai labai paprastas ir skanus patiekalas!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 vištienos šlaunelių
  • 8 skiltelių česnako
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 puodelio cukraus
  • 1 šaukšto vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.

Vištieną pabarstykite druskos ir maltų juodųjų pipirų mišiniu.

REKLAMA

Padarykite gilius pjūvius šlaunelių vidinėje pusėje ir užpildykite juos kapotais česnakais.

REKLAMA

Pakartokite šią procedūrą su visomis šlaunelėmis.

REKLAMA

Apibarstykite druska, pagardinkite prieskoniais iš abiejų pusių ir laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Suberkite cukrų į puodą su storesniu dugnu.

REKLAMA

Įpilkite 1 šaukštą vandens ir virkite ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Nuolat maišykite, kad karamelė nesudegtų!

Kai tik pradeda atsirasti dideli burbuliukai, sumažinkite temperatūrą iki minimumo ir virkite nuolat maišydami iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Tada nedelsdami užpilkite šaltu vandeniu.

Turi susidaryti gintarinis mišinys.

REKLAMA

Nukelkite sirupą nuo ugnies ir palikite 5 minutėms atvėsti.

Dabar mirkykite jame vištienos šlauneles.

REKLAMA

Sirupą paskleiskite ant viso šlaunelių paviršiaus, sudėkite į jas kepimo indą ir kepkite 20 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C temperatūros ir kepkite dar 20 minučių.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].