Itališka „Ciabatta“ duona, išsikepkite ją savo namuose patys!

„Ciabatta“ duonoje yra stebėtinai mažai kalorijų. Tai rodo, kad tinkamai paruoštuose tokio tipo kepiniuose yra daug mažiau angliavandenių nei kituose. Ir viskas dėka ilgalaikio rūgimo: tešla ilgai gaminama, ir per tą laiką joje susidaro naudingosios rūgštys.

REKLAMA

Kaip ir daugelį itališkų patiekalų , šią duoną galima ir reikia gaminti namuose! Be jokio duonos aparato ar specialaus sūrio. Todėl mes atkreipiame jūsų dėmesį į „Ciabatta“ receptą, pagal kurį ji gausis nuostabi, su traškia auksine pluta.

„Ciabatta“

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kvietiniai miltai 450 g
  • Vanduo 400 ml
  • Mielės 2 g
  • Druska 1 šaukštelis

Gaminimas:

Išsijokite miltus (400g) į didelį dubenį su aukštais kraštais, kuriame minkysite tešlą. Įpilkite druskos ir išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite mieles į šiltą vandenį (viskas gerai, 2 g mielių ir 400 ml vandens). Tada lėtai į miltus įpilkite vandens su mielėmis, sumaišykite, kad gautųsi tešla.

„Ciabatta“

REKLAMA

O dabar pagrindinis dalykas: indą uždenkite audiniu ir palikite tešlą fermentuotis kambario temperatūroje mažiausiai 12 valandų (daugiausia 20). Dėl šios priežasties tešla pasirodys tokia, kokia turėtų būti tikra „Ciabatta“.

REKLAMA

Ant stalo supilkite likusius 50 g miltų, atsargiai išklokite tešlą ant stalo, šiek tiek minkykite ir uždenkite. Leiskite pastovėti dar 2–3 valandas.

„Ciabatta“

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Tešlą sudėkite į karštą formą. Ir įdėkite į orkaitę. Įdėkite karšto vandens indą orkaitės apačioje.

REKLAMA

Kepkite duoną 20 minučių. Tada pašalinkite vandens indą ir kepkite dar 15 minučių.

„Ciabatta“

Naminės duonos verta laukti. Daugiausia todėl, kad žinote, iš ko jis pagamintas. Antra, tai unikali galimybė išbandyti ją šviežią. Trečia, namuose jis skanesnis. „Ciabatta “ patiekiama su sriubomis ir troškiniais, ji valgoma lygiai taip pat arba naudojama kaip pagrindas kitam italų nacionaliniam patiekalui – bruschetta. Šis receptas taip pat tinka tiems, kurie mėgsta baltą duoną, bet kuriuos persekioja mintys apie pamirštą juosmenį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].