Prieš išvykdami į darbą dažnai nespėjame pavalgyti pusryčių.

REKLAMA

Šie pusryčių receptai yra labai nesunkūs ir lengvai spėsite pagal juos pasigaminti ir nevėluoti į darbą!

REKLAMA

1. Kepti kiaušiniai „Širdis“

REKLAMA

Sudėtis:

Ilga pieniška dešrelė – 1 vienetas;

REKLAMA

Kiaušiniai – 1 vienetas;

REKLAMA

Saulėgrąžų aliejus.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Dešreles įpjaukite išilgai. Visiškai per pusę neperpjaukite!

REKLAMA

Dešrelės puseles paskleiskite skirtingomis kryptimis ir sujunkite jas dantų krapštuku. Padarykite širdelės formą.

REKLAMA

Kepkite keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi. Širdies centre įmuškite kiaušinį.

REKLAMA

Sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir kepkite. Prieš patiekiant nuimkite kiaušinio perteklių, kuris išsiliejo už širdelės ribų, ir išimkite dantų krapštuką.

REKLAMA

2. Chačapuris

Sudėtis:

REKLAMA

Kiaušiniai – 1 vnt.;

REKLAMA

Pienas – 1 puodelis;

REKLAMA

Miltai – 1 puodelis;

REKLAMA

Sulugunio sūris (galite pakeisti fetos sūriu) – 300 g;

REKLAMA

Sviestas – 30 g.

REKLAMA

Gaminimas:

Suplakite kiaušinį dubenėlyje, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Sudėkite miltus ir maišykite toliau.

REKLAMA

Sutarkuokite 300 gramų sūrio ir supilkite jį į tešlą. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Keptuvę ištepkite sviestu, išpilkite tešlą ir kepkite ant mažos ugnies, kol apskrus.

REKLAMA

3. Saldūs varškėčiai

REKLAMA

Sudėtis:

Varškė 9% – 500 g;

REKLAMA

Miltai – 1 puodelis (puodelio tūris 0,25 l);

REKLAMA

Kiaušiniai – 2 vnt.;

REKLAMA

Cukrus – 50 g;

REKLAMA

Sviestas – 50 g;

REKLAMA

Vanilinas – 0,5 g;

REKLAMA

Druska pagal skonį;

REKLAMA

Grietinė padažui.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Sutrinkite varškę, tuomet įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų ir vanilę. Gerai sumaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite toliau.

REKLAMA

Pabarstykite stalą miltais ir suminkykite iš tešlos 2,5 cm skersmens dešrą. Supjaustykite ją mažais gabaliukais. Galite varškėčius daryti ir kitokios formos, pagal savo norą.

REKLAMA

Užvirkite sūdytą vandenį puode ir sudėkite varškėčius (kiekvieną dėkite atskirai, kad nesuliptų). Kai varškėčiai pradės plaukioti verdančio vandens viršuje, išimkite juos.

REKLAMA

4. Sūrio ir vaisių pudingas

Sudėtis:

REKLAMA

Varškės sūris – 250 g;

REKLAMA

Kiaušiniai – 1 vnt.;

REKLAMA

Kiaušinio baltymas – 1 vnt.;

REKLAMA

Cukrus – 2 šaukštai;

REKLAMA

Kriaušės – 1 vnt.;

REKLAMA

Bananai – 1 vnt.

REKLAMA

Gaminimas:

Sumaišykite kiaušinius su sūriu, įdėkite cukraus ir supjaustytų vaisių.

REKLAMA

Gautą masę 3 minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje (750 vatų). Jei jūsų mikrobangų krosnelė galingesnė, šildykite trumpesnį laiką.

REKLAMA

Šildykite pudingą tinkamame inde, nes jis pakils į viršų. Kai viršus sukietės, pudingas bus paruoštas!

REKLAMA

5. Blynai su sūriu

REKLAMA

Sudėtis:

Kiaušinis – 1 vnt.;

REKLAMA

Kvietiniai miltai – 1 šaukštas;

REKLAMA

Grietinė – 2 šaukštai;

REKLAMA

Kietasis sūris.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Sumaišykite kiaušinį su miltais. Tada įberkite druskos, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite tešlą ant vidutiniškai įkaitintos keptuvės ir uždenkite dangčiu.

REKLAMA

Po 2 minučių apverskite blyną ir pabarstykite sūrio.

REKLAMA

Paruošta! Išėmę supjaustykite blyną į 4 dalis ir patiekite pusryčiams.

REKLAMA

Tikimės, jog šie receptai jums pravers.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].