Sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta makaronų. Net vaikai, kurie dažnai yra neklusnūs ir nenori valgyti, retai atsisako mėgstamiausių spagečių su pomidorų padažu.

REKLAMA

Šis patiekalas yra toks skanus ir paprastas, kad, atrodo, neįmanoma jo padaryti neteisingai. 

REKLAMA

Jei taip galvojate – klystate! Pateikiame kelis patarimus, kurie pagerins jūsų kulinarinius įgūdžius.

REKLAMA

Kaip virti spageti makaronus teisingai?

REKLAMA

1. Nepervirkite makaronų

Įdėkite spagečius į verdantį sūdytą vandenį ir maišykite.

REKLAMA

Jei ant pakuotės rašoma, kad spagečiai turėtų virti 10-12 minučių, tai negarantuoja, kad jie bus tobuli. Svarbiausia – nesusmulkinkite jų. 

REKLAMA

Įsitikinkite, kad makaronai nepraranda savo formos ir nelimpa vieni su kitais. Pernelyg ilgai verdami makaronai praranda ne tik skonį, bet ir turi didesnį glikemijos indeksą. 

REKLAMA

Jie virsta greitai angliavandeniais, kurie greitai, bet trumpam laikui jus pasotina.

REKLAMA

2. Nenusunkite viso vandens

REKLAMA

Palikite nedidelį kiekį vandens, kuriame virė makaronai. Tai pravers, jei reikės atskiesti padažą.

REKLAMA

3. Nepilkite padažo ant viršaus

Į keptuvę, kurioje paruoštas padažas, sudėkite nevisiškai išvirtus spagečius. Įpilkite šiek tiek vandens, kuriame buvo virti makaronai. 

REKLAMA

Tiesiog įsitikinkite, kad padažo nėra per mažai. Gerai sumaišykite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 1-2 minutes.

REKLAMA

Padažas nebūtinai turi būti pomidorų, galite padaryti padažą iš alyvuogių aliejaus ir česnakų ar kokį kitą. Kaip norite.

REKLAMA

O kaip jūs gaminate spagečius? Gal turite kokių savo slaptų metodų?

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].