Puikūs ir greiti pietūs iš vištienos su kreminiu garstyčių padažu. Greitai paruošiamas fantastiško skonio patiekalas visai šeimai.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 3 šaukštų grietinės
  • 2 šaukštų Dižono garstyčių

  • 2 šaukštų paprastų garstyčių
  • 2 šaukštų paprastų miltų
  • 1 puodelio karšto vandens
  • druskos
  • pipirų
  • augalinio aliejaus

Nebūtinai:

REKLAMA
  • grybų

Mėsos marinatui:

  • 1-2 šaukštų kario prieskonių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.

Mėsą supjaustykite vienodo dydžio juostelėmis.

REKLAMA

Sudėkite visus marinatui reikalingus ingredientus.

REKLAMA

Marinatą sumaišykite su mėsa ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandas.

Arba mėsą galėsite marinuoti visą naktį.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais ir kai keptuvėje aliejus įkais – pakepinkite.

Sudėkite tarkuotas morkas, griežinėliais pjaustytus grybus (jei juos naudosite) ir vištieną.

REKLAMA

Viską kepkite ant silpnos ugnies.

Pabarstykite šaukštu paprastų miltų ir trumpai patroškinkite.

REKLAMA

Tada mėsą užpilkite karštu vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Leiskite užvirti ir galiausiai supilkite grietinę, sumaišytą su šaukštu miltų, garstyčiomis ir viską kartu troškinkite dar 1 minutę, kad padažas sutirštėtų.

REKLAMA

Vietoj garnyro galite patiekti keptus bulvinius blynus, virtus ryžius ar klasikinę bulvių košę.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].