Tai daug skaniau nei konservuotos arba šaldytos uogos. Malonus saldžiarūgštis skonis, elastinga tekstūra, nuostabus aromatas – apsilaižysite pirštus!

REKLAMA

Pirmiausia uogos verdamos sirupe, tada išdžiovinamos specialiose džiovyklose (tačiau mes naudojame paprastą orkaitę). Jei to nepadarysite, vyšnios bus labai rūgščios. Iš 2500 gramų šviežių uogų gaunama apie 500 gramų džiovintų ir sirupą (iki litro).

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

Vyšnios – 2500 gramų

REKLAMA

Cukrus – 1 kilogramas

REKLAMA

Kaip gaminti:

Nuplaukite vyšnias po tekančiu vandeniu. 20 minučių galite palikti sūdytame vandenyje, tada išpilkite vandenį ir nuplauti šaltu švariu, kad atsikratytumėte kirminų.

REKLAMA

Pašalinkite kaulus iš vyšnių, užberkite cukrumi ir palikite stovėti apie 5 valandas.

REKLAMA

Nupilkite sirupą į didelį indą, užvirinkite, sudėkite uogas į sirupą, virkite pastoviai maišydami 10 minučių.

REKLAMA

Nupilkite sirupą, galite jį supilkite atskirai į sterilizuotą indelį ir naudokite įvairiems desertams.

REKLAMA

Išklokite kepimo skardą popieriumi ir sudėkite vyšnias vienu sluoksniu, kad uogos nesiliestų viena prie kitos.

REKLAMA

Kepimo skardą įdėkite į orkaitę, palikite pravertas dureles ir džiovinkite 1,5 valandos 80 laipsnių temperatūroje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 50 laipsnių, palikite dar 2,5 valandoms.

REKLAMA

Paruoštos uogos bus minkštos, bet be sulčių. Laikyti stiklinėje taroje vėsioje vietoje.

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].