Aromatas pasklis po visus namus, joks kepinys nekvepia taip, kaip šis.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Virintas vanduo – 0,5 litro
  • Šviežios mielės – 50 g
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska – 2 šaukšteliai
  • Saulėgrąžų aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinis – 1 vienetas
  • Miltai – 6-7 stiklinės

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Sudėkite visus ingredientus į šiltą vandenį ir užminkykite nelipnią tešlą.
  2. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą (forma turi būti dvigubai aukštesnė už tešlos tūrį).
  3. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių ant stalo, tada vienai valandai įdėkite į šaldytuvą. Iš karto įdėkite duoną į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie valandą.
  4. Išimkite paruoštą duoną iš orkaitės ir 5 minutes vėsinkite formoje, o po to išimkite, patepkite sviestu ir uždenkite rankšluosčiu.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].