Labai paprastas receptas!

REKLAMA

Senolių išbandytas receptas, tai tikrai pavyks iš pirmo karto, net ir pradedantiesiems. Ingredientams paruošti prireiks vos 15 minučių, o tada beliks laukti, kol orkaitė atliks didžiąją darbo dalį.

REKLAMA

Šios duonos paruošimo paslaptis – paprasta tešla, kurios net nereikia minkyti! Tereikia 7 g sausų mielių atskiesti 500 ml šilto vandens, įberti 550 g viso grūdo miltų, po šaukštelį druskos ir cukraus, ir palikti mišinį valandai. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite apie valandą.

REKLAMA

Tada nuimkite maistinę plėvelę. Atkreipkite dėmesį į tešlos konsistenciją: ji turi būti skystesnė nei įprastai. Taip ir turėtų būti.

REKLAMA

Po to tiesiog perkelkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.

REKLAMA

Kepkite 240 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

REKLAMA

Receptas vaizdo įraše:

REKLAMA

Pagal šį receptą kepama duona visada būna skani ir be jokių netikėtumų: tešla pakyla, o pluta išlieka traški.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].