Iškepti naminę duoną dar niekada nebuvo taip paprasta. Prireiks vos kelių ingredientų, ir netrukus galėsite mėgautis nuostabaus skonio kepiniu!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 g miltų
  • 140 g šilto vandens
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio sausų mielių
  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sausas mieles. Įpilkite vandens ir augalinio aliejaus. Išmaišykite.

REKLAMA

Minkykite tešlą rankomis. Tai turėtų trukti apie 3-5 minutes.  Susukite tešlą į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę.

REKLAMA

Laikykite šiltoje vietoje 1,5 valandos. Tešlos tūris turėtų padidėti 1,5 karto.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į 5 dalis. Vieną tešlos gabalėlį  iškočiokite kočėlu, tešlos kraštus sulenkite link centro, o tada vidurinę tešlos dalį vėl iškočiokite.

REKLAMA

Užlenkite tešlos kraštus į centrą. Suformuokite apskritimą.

REKLAMA

Gautą apskritimą dar šiek tiek pakočiokite. Paimkite stiklinę ir prispauskite prie ruošinio.

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Kai viena pusė apskrus, apverskite.

REKLAMA

Paruoštą duoną galima aptepti majonezo ir garstyčių padažu.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].