Tai – vienas mėgstamiausių vaikystės desertų. Varškės spurgos, keptos aliejuje, yra traškios iš išorės ir labai minkštos viduje. Spurgų rutuliukai ruošiami iš paprastų ir įperkamų ingredientų, kuriuos nesunku rasti bet kurios šeimininkės šaldytuve. Svarbiausia turėti varškės pakuotę!

REKLAMA

Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti skanių varškės spurgų. Visi mėgsta šias gražuoles ir, dažniausiai, jų greitai nelieka ant stalo.

Taip pat straipsnio apačioje rasite nuostabų varškės spurgų vaizdo receptą, kurį savo „Youtube“ paskyroje patalpino tinklaraštininkė Yuliya Small.

REKLAMA

Varškės spurgos aliejuje

Ingredientai tešlai

  • 140 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 60 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 180 g varškės
  • žiupsnelis druskos

Papildomi ingredientai

  • 2 valg. š. miltų
  • kepimo aliejus
  • cukraus pudra apibarstymui

Gaminimo eiga

1. Miltus ir kepimo miltelius išplakite patogiame inde.

REKLAMA

2. Atskirame inde plakite kiaušinius mikseriu su cukrumi ir druska. Kiaušiniai turėtų pašviesėti ir jų masė padidėti. Tada įpilkite vanilinio cukraus ir suberkite varškę. Viską vėl plakite mikseriu nedideliu greičiu.

REKLAMA

3. Į skystus ingredientus suberkite kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite silikonine mentele.

REKLAMA

4. Rankas lengvai pamiltuokite (2 šaukštus miltų supilkite ant lėkštutės) ir iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus. Varškės rutuliukų dydis, kad jie gerai apskrustų, turi būti ne didesnis už graikinį riešutą. Iš nurodyto kiekio ingredientų išeina apie 20–22 varškės rutuliukai.

REKLAMA

5. Naudokite pakankamai gilų ir siaurą indą, kad sunaudotumėte mažiau aliejaus. Į puodą ar troškintuvą supilkite bekvapį augalinį aliejų, įkaitinkite. Aliejaus turi būti tiek, kad spurgos negulėtų ant indo dugno, o laisvai plūduriuotų jame.

REKLAMA

6. Šakute arba kiaurasamčiu panardinkite spurgas į aliejų. Puodas su aliejumi turi būti ant vidutinės ugnies, kad spurgos nepridegtų. Kepkite jas iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Paruoštas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

REKLAMA

7. Prieš patiekdami, spurgas lengvai pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

REKLAMA

Daugiau apie spurgų gaminimo technologiją galite sužinoti pažiūrėję šį puikaus kulinarinio kanalo „Yuliya Small“ vaizdo įrašą.

REKLAMA

Apibendrinimas

Taip pat siūlau susipažinti su neįprastu obuolinių spurgų receptu. Spurgas galite užpilti medumi, kondensuotu pienu, uogiene, džemu ar lydytu šokoladu. Visa pasirinkimų jūra!

REKLAMA

Prisimenu, kaip vaikystėje močiutė man ruošė varškės rutuliukus pagal šį receptą. Ryte pabudau nuo jų aromato, ir tai buvo geriausias laikas…

Varškės spurgos aliejuje – puikus skanėstas visai šeimai. Esu tikra, kad jūsų šeima bus labai patenkinta šiuo gardumynu!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].