Tortas

Nėra šventės, kurioje nebūtų saldumynų. Desertas yra dalykas, kuriam visada reikia palikti vietos skrandyje. Pagrindinis šventės akcentas visada turi būti tortas, idealu – jei naminis.

REKLAMA

Tortas

TORTAS “NAPOLEONAS” SU VARŠKE

Klasikiniame recepte varškės nėra, tačiau varškės dėka tešla tampa baltesnė, minkštesnė ir sultingesnė. Todėl pagal šį receptą iškeptas tortas tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 170 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 400 g varškės
  • 8 g vanilino
  • 2 kiaušinių
  • 10 g kepimo miltelių

Kremui reikės:

  • 1,5 l pieno
  • 250 g cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 200 g sviesto
  • 10 g vanilino
  • 4 šaukštų miltų
  • 3 šaukštų krakmolo

Gaminimas:

Varškę suberkite į gilų dubenį, įpilkite cukraus, vanilino, įmuškite kiaušinius.

REKLAMA

Sudėkite minkštą sviestą ir rankomis gerai išminkykite tešlą.

Tortas

REKLAMA

Palaipsniui supilkite persijotus miltos ir kepimo miltelius, išmaišykite viską. Turėtumėte gauti minkštą, nelipnią tešlą.

Padalinkite tešlą į 7 lygias dalis ir laikykite šaldytuve 30 minučių.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, plonai iškočiokite kiekvieną tešlos gabalėlį, ant viršaus uždėkite 20 cm skersmens lėkštę ir apipjaukite tešlos perteklių.

REKLAMA

Kiekvieną lakštą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 5-7 minutes, kol gražiai pagels.

Tortas

REKLAMA

Likusi tešla taip pat turi būti iškepta ir susmulkinta iki trupinių, kuriais apibarstysite paruošta tortą.

Norėdami pagaminti kremą, ant lėtos ugnies užvirkite 1,2 l pieno.

REKLAMA

Dubenyje išmaišykite likusius 300 ml pieno, kiaušinius, vaniliną, cukrų, krakmolą ir miltus.

REKLAMA

Plona srovele, nuolat maišant, supilkite kiaušinių mišinį į verdantį pieną. Mišinį užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Paruoštą kremą išplakite su kambario temperatūros sviestu.

REKLAMA

Tortas

Sutepkite tortą ir nakčiai padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Paskutinis žingsnis – tortą apibarstykite paruoštais trupiniais. Tortas „Napoleonas“ paruoštas, laikas vaišinti svečius. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].