Obuolių štrudelis yra nuostabus desertas, turintis pranašumą prieš kitus obuolių pyragus, nes, nors jis toks pat skanus, jis turi mažiau kalorijų.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Miltai, 200 g
  • Vanduo (šiltas), 50 ml
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Augalinis aliejus, 2 šaukštai
  • Actas, 1 šaukštelis
  • Obuoliai, 6 vnt. (maži)
  • Cukrus, 100 g
  • Duonos trupiniai, 2 šaukštai
  • Citrinų sultys, 1 šaukštas
  • Maltas cinamonas, 1 šaukštelis

Gaminimo eiga:

  • Į sijotus miltus supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, supilkite actą ir šaukštą augalinio aliejaus. Viską gerai išminkykite. Gauta tešla turi būti šiek tiek lipni ir minkšta.
  • Iš tešlos kočiojamas plokščias paplotis, sutepamas augaliniu aliejumi.
  • Iškočiotą lakštą uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.
  • Obuoliai su išpjautomis šerdimis supjaustomi maždaug 1×1 cm dydžio kubeliais, apibarstomi citrinos sultimis, sumaišomi.
  • Razinos plaunamos ir džiovinamos, o cukrus atskirai sumaišomas su cinamonu.
  • Orkaitė įkaitinama iki 200⁰С.
  • Patepę stalą augaliniu aliejumi, paimkite tešlą ir minkykite, ištempdami ją nuo vidurio iki kraštų.
  • Ant tešlos suberkite džiūvėsėlius, obuolių gabalėlius, viską apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir suberkite razinas.
  • Susukite vyniotinį, perkelkite į kepimo skardą ir kepkite, kol pyragas įgaus auksinę spalvą.

Gatavą desertą atvėsinkite, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].