Skaniausios bandelės su chalva ir džiovintais abrikosais

Sutikite, po varginančios darbo savaitės sunku save motyvuoti kulinariniams žygdarbiams. Todėl šeštadienį skiriu paprastiems naminiams patiekalams. Vienintelė išimtis yra kepiniai, dėl kurių visa šeima yra pamišusi. Purios bandelės su chalva pavergs jus nuo pirmojo kąsnio. O vyras ir vaikai prašys jų kiekvieną savaitgalį!

REKLAMA

Kai pirmą kartą perskaičiau receptą, atidėjau jį į šalį. Gaminimo procesas atrodė per ilgas. Tačiau greitai nusprendžiau išbandyti savo jėgas. Dabar kiekvieną šeštadienį kepu bandeles su chalva ir džiovintais abrikosais. Receptą išmokau mintinai, o tešlą jau minkau mechaniškai. Šį kepinį rekomenduoju išbandyti ir jums!

bandelės

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 570 g
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Pieno 100 ml
  • Mielių 12 g
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus 50 ml
  • Chalvos 50 g
  • Džiovintų abrikosų 10 vnt.
  • Cukraus 5 šaukštų
  • Sviesto tešlai aptepti

Gaminimas:

Mieles sutrinkite su 1 valgomuoju šaukštu cukraus. Palikite mišinį dubenyje porai minučių. Tada įmuškite kiaušinį, įberkite dar 4-5 šaukštus cukraus, užpilkite šiltu pienu ir augaliniu aliejumi. Išmaišykite.

Minkant įpilkite šiek tiek miltų ir druskos. Berkite miltus palaipsniui, kad tešla nebūtų per kieta. Ji turėtų būti minkšta, bet pakankamai tvirta.

REKLAMA

Kai maišyti tešlą dubenyje taps sunku, perkelkite ją ant darbinio paviršiaus. Minkykite dar 5 minutes, tada įdėkite į aliejumi suteptą dubenį. Aptepkite aliejumi ir tešlos paviršių.

REKLAMA

Padėkite tešlą į šiltą orkaitę mažiausiai 2 valandoms. Per šį laiką tešla kildama turėtų padvigubėti. Paruoštą tešlą pasidėkite ant stalo. Šiek tiek ištampykite ją rankomis.

Dabar tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį. Sutrupinkite ir išbarstykite chalvą tešlos viduryje. Galite naudoti šiek tiek daugiau chalvos, nei nurodyta.

REKLAMA

Uždenkite chalvą dešine stačiakampio puse. Tešlos dalį, kuria uždengėte chalvą, ištepkite sviestu ir pabarstykite džiovintais abrikosais. Prieš tai jie turi būti išmirkyti ir susmulkinti.

bandelės

REKLAMA

Džiovintus abrikosus uždenkite kairiąja stačiakampio puse. Šiek tiek iškočiokite ruošinį, uždenkite plastikiniu maišeliu. Palikite 10 minučių, tada nuimkite maišelį ir supjaustykite gaminį į 8 dalis.

Kiekvieną paruoštą juostelę susukite į virvelę, tada suvyniokite ratu ir užtvirtinkite kraštus. Turėsite 8 žiedus. Perkelkite juos į kepimo skardą ir uždenkite rankšluosčiu.

REKLAMA

Po 30 minučių sutepkite ruošinius kiaušinio ir pieno plakiniu. Bandeles kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Kol bandelės dar karštos, aptepkite jas sviestu.

Švelnios ir blizgančios mielinės bandelės su chalva ir džiovintais abrikosais patiekiamos jau atvėsusios. Jos geriausiai tinka su karštu pienu ar kakava. Jei planuojate naudoti daugiau chalvos, nei nurodyta, sumažinkite cukraus kiekį tešloje. Priešingu atveju bandelės gali būti per saldžios. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].