Ingredientai

  • miltai – 450 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • cukrus – 100 g,
  • vanilinis cukrus,
  • augalinis aliejus – 120 g,
  • medus – 1 valgomasis šaukštas,
  • kepimo milteliai – 8 g,
  • soda – 1/4 šaukštelio.

Gaminimo eiga

Miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite likusius ingredientus, suminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

REKLAMA

Tešlą plonu sluoksniu iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Sausainius išpjaukite sausainių formele ar konditeriniu ratuku.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu ar silikoniniu kilimėliu. Viršų aptepkite kiaušiniu ir, jei norite, pabarstykite cukrumi ir smulkintais riešutais.

REKLAMA

Kepkite 180ºC temperatūroje 10–15 min.

Skanios arbatos!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].