Ar žinote „Vienuolyno“ pyragą, pagamintą iš suktinukų, įdarytų vyšniomis? Jis patinka visiems. Įdaras švelnus, ir rūgštelės yra, ir paruošti tikrai nesudėtinga. Tačiau šventei toks pyragas atrodo per paprastas, nors ir labai skanus. Taigi, nusprendžiau papasakoti, kaip gaminamas biskvitinis pyragas su grietine ir vyšniomis, kuris yra panašus į „Vienuolyną“, tik kiek patobulintas. Sakyčiau, tai šventinė „Vienuolyno“ versija.

REKLAMA

Švelnus biskvitas ir kreminis pertepimas

Biskvitas, švelni grietinė ir vyšnios su trapios tešlos sluoksniu – visa tai viename nuostabiame naminiame pyrage, kuris atrodo išties karališkai. Ir paruošti nėra labai sudėtinga. Tiesą sakant, visi ingredientai, greičiausiai, jau yra jūsų namuose, o praleistas laikas atsipirks neįtikėtinu malonumu to, ką valgote. Straipsnio pabaigoje rasite ir vaizdo įrašą, jei norite detaliau pamatyti, kaip gaminti šį tortą.

REKLAMA

Ingredientai tešlai

  • 9 kiaušiniai
  • 3 valg. š. miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • 3 valg. š. duonos trupinių
  • 8 valg. š. migdolų miltų
  • 100 g margarino
  • 350 g miltų
  • 10 arb. š. cukraus
  • 100 g grietinės
  • 350 g vyšnių

Ingredientai kremui

  • 200 g grietinės
  • 200 ml grietinėlės
  • 150 g cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 500 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo

Ingredientai papuošimui

  • 1 kivis
  • 350 g vyšnių
  • 30 g šokolado

Gaminimo eiga

Tortas gaminamas iš dviejų rūšių tešlos. Pirmiausia pasigaminkite biskvitą. 8 kiaušinius išplakite su 8 valg. š. cukraus. Turite gauti sodrias putas. Kuo ilgiau plaksite kiaušinius, tuo tirštesnis bus biskvitas. Cukrų suberkite per kelis kartus.

REKLAMA

3 valg. š. miltų sumaišykite su 8 valg. š. maltų migdolų. Migdolus galite pakeisti graikiniais riešutais, jei tik jie susmulkinti į miltus. Suberkite kepimo miltelius ir 3 valg. š. duonos trupinių. Iš lėto silikonine mentele sumaišykite išplaktus kiaušinius su sausais ingredientais.

REKLAMA

Tešlą supilkite į sviestu išteptą 26 cm skersmens kepimo formą. Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes.

Per tą laiką pasigaminkite trapią tešlą. 1 kiaušinį išplakite su 2 valg. š. cukraus. Įpilkite 100 g margarino ir 100 g grietinės, 350 g miltų. Išminkykite elastingą tešlą.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į keletą dalių ir iškočiokite į 5 cm pločio juosteles. Ant kiekvienos juostelės dėkite vyšnių. Galite naudoti šaldytas arba konservuotas, svarbiausia, kad vyšnios būtų sausos, be sulčių.

REKLAMA

Suspauskite juosteles su vyšniomis, kad gautumėte vamzdelius. Išdėliokite vamzdelius spirale taip, kad gautumėte 26 cm skersmens apskritimą, nes tai yra būsimas pyrago sluoksnis. Trapios tešlos suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

REKLAMA

Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite krakmolą ir pieną. Ant silpnos ugnies šildykite ir maišykite, kol gausite kremą.

Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tada supilkite atvėsusią kiaušinių masę ir išplakite viską iki vientisos masės.

REKLAMA

Pagaminkite pyrago įdarą. Sumaišykite 200 ml vyšnių sulčių ir 1 valg. š. krakmolo. Šildykite kol sutirštės.

REKLAMA

Atvėsęs biskvitas turi būti padalintas į dvi dalis. Lakštus patepkite kremu, ant vieno biskvito uždėkite sluoksnį iškeptų vamzdelių su vyšniomis, ant viršaus vėl tepkite kremą ir uždėkite antrą biskvitą. Tada torto viršų ir šonus gausiai aptepkite kremu. Papuoškite pyragą kivių griežinėliais ir likusiomis vyšniomis. Ant viršaus užpilkite vyšnių sulčių įdarą. Torto šonus apibarstykite šokolado drožlėmis.

REKLAMA

Tortą padėkite į šaldytuvą 6–8 valandoms. Viskas! Jūsų darbą įvertins visi, kurie ragaus šį nuostabų pyragą. Nepamirškite pažiūrėti recepto vaizdo įraše, pagal kurį ir buvo padarytas aprašymas. Pasiruoškite šventėms lengvai! Skanaus!

Pyragas yra ne tik skanus, bet ir atrodo dailiai. Puošti jį galite įvairiai. Pavyzdžiui, jei gaminate gimtadienio proga, iš šokolado galite pagaminti skaičius ir jais papuošti torto viršų. Ar planuojate išbandyti šį receptą? Pasidalykite savo mintimis komentaruose. Gražios dienos ir naujų kulinarinių atradimų!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].