Paukščių pienas. Nepaprastas desertas, kuris papuoš jūsų stalą

Subtilus desertas „Paukščių pienas“ su vanilės aromatu patinka visiems. Vasarą šis desertas yra tikras atradimas, nes jo nereikia kepti, nes per karštį tai būtų kaip žygdarbis, ir deserte yra mažai cukraus, o tai reiškia, kad pavojus figūrai yra minimalus.

REKLAMA

Ir jei pridėsite sausainių tokio deserto apačioje, gausite tikrą paukščių pieno pyragą!

Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip gaminti subtiliausią desertą „Paukščių pienas“. Tai daugelio mėgstamiausias vaikystės skanėstas!

REKLAMA

Paukščių pienas

DESERTAS „PAUKŠČIŲ PIENAS“

Jums reikės:

  • 100 g kiaušinio baltymų (maždaug 3 kiaušinių)
  • 100 g sviesto
  • 60 g vandens
  • 175 g cukraus
  • 100 g kondensuoto pieno
  • 1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 18 g želatinos (+ 100 g vandens)
  • 100 g juodojo šokolado
  • 10 g augalinio aliejaus glazūrai

Gaminimas:

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Šiek tiek suminkštintą sviestą išplakite mikseriu iki šviesios ir purios masės.

REKLAMA

Į sviestą po truputį supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite. Atminkite, kad sviestas ir kondensuotas pienas turi būti maždaug vienodos temperatūros.

REKLAMA

Paukščių pienas

Norėdami paruošti sirupą, į puodą storu dugnu supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, ir įpilkite vandens. Užvirinkite sirupą ir įpilkite citrinos rūgšties. Virkite sirupą ant vidutinės ugnies 5 minutes.

REKLAMA

Atskirame inde iki purumo išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Paruoštą sirupą plona srovele supilkite į išplaktus kiaušinių baltymus, toliau plakite dideliu greičiu iki standžių putų.

REKLAMA

Paukščių pienas

Išbrinkusią želatiną pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Švelniai supilkite želatinos mišinį į baltymus. Taip pat keliais etapais supilkite sviesto ir kondensuoto pieno mišinį. Viską maišykite mikseriu mažu greičiu.

REKLAMA

Supilkite masę į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi ir uždenkite maistine plėvele. Laikykite desertą šaldytuve arba šaldiklyje, kol sustings.

REKLAMA

Paukščių pienas

Norėdami paruošti glazūrą, ištirpinkite šokoladą su augaliniu aliejumi vandens vonelėje. Leiskite glazūrai šiek tiek atvėsti ir užpilkite ant suflė. Įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad skanėstas gerai sustingtų.

REKLAMA

Šaltu peiliu supjaustykite desertą į porcijas ir mėgaukitės puikiu šio subtilaus delikateso skoniu. Skanaus!

REKLAMA

Paukščių pienas

Norėdami sužinoti daugiau apie šį receptą, žiūrėkite žemiau pateiktą vaizdo įrašą. Viskas pavyksta iš pirmo karto ir be didelių rūpesčių!

REKLAMA

„Paukščių pienas“ žavi savo tekstūra ir kviečia paragauti. Mano šeima tiesiog dievina šį desertą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].