Pagrindinis privalumas, dėl kurio šeimininkės mėgsta česnakinę bagetę yra tas, kad ją galite beprotiškai lengvai ir greitai pagaminti.

REKLAMA

Vienai bagetei pagaminti jums reikės:

  • Saujelės žolelių (krapų, petražolių, kalendros)
  • 50 ml alyvuogių aliejaus (geriausiai tinka ypač tyras alyvuogių aliejus)
  • 2 skiltelių česnako
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Bagetėje padarykite kelis įpjovimus, tačiau neperpjaukite jos iki galo, o iš karto po to paruoškite likusius ingredientus.
  2. Nuplaukite žoleles ir smulkiai supjaustykite, česnaką sutarkuokite arba pertrinkite per česnakų trintuvę.
  3. Sumaišykite žoleles ir česnakus, pagardinkite druska. Į masę supilkite aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Iš karto po to bagetę galite užpildyti česnakų skonio žaliuoju mišiniu.
  5. Bagetę apipilkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Šiuo atveju 220 laipsnių temperatūroje ji turėtų būti kepama tik 5-7 minutes.
  6. Beliks tik supjaustyti bagetę gabalėliais ir galėsite džiaugtis, kad puikus priedas prie pirmojo patiekalo jau paruoštas!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].