Jei mėgstate išbandyti naujus receptus, turėtumėte būtinai išbandyti ir šį.

REKLAMA

Savaitgalį sulaukėme netikėtų svečių, todėl pagaminau šį paprastą ir sotų patiekalą.

REKLAMA

Nepakartojamai skanaus bulvių pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3-4 bulvių
  • 1 l vandens
  • 1 šaukštelio druskos
  • 40 g sviesto
  • 40-50 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 150 g paprastų miltų
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 250-300 g pievagrybių
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 90 g mocarelos

Gaminimo eiga:

Nuplautas ir nuluptas bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į puodą.

REKLAMA

Užpilkite vandeniu, įberkite druskos, uždenkite dangčiu ir virkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Sutrinkite virtas bulves dubenyje.

Sudėkite suminkštintą sviestą, karštą pieną ir sutrinkite juos į košę.

REKLAMA

Košės vidurį padarykite skylutę ir į ją įmuškite kiaušinį.

REKLAMA

Kiaušinį suplakite šakute ir sumaišykite su koše.

REKLAMA

Miltus persijokite į dubenį su bulvių koše ir gerai išmaišykite.

Į keptuvę supilkite aliejų, sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite.

REKLAMA

Sudėkite tarkuotas morkas, druską, juoduosius pipirus, išmaišykite ir kepkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Apkeptus svogūnus ir morkas sudėkite į švarų dubenį.

REKLAMA

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę.

Pagardinkite druska, aliejumi ir juodaisiais pipirais, maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Torto formos kraštus patepkite sviestu.

REKLAMA

Išklokite kepimo popieriumi.

Bulvių mišinį sudėkite į kepimo formą, šaukštu išlyginkite ir suformuokite kraštus.

REKLAMA

Ant bulvių sudėkite sluoksnį grybų, morkų ir svogūnų.

REKLAMA

Uždenkite formą folija.

REKLAMA

Įdėkite kepimo formą į orkaitę.

Kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Pasibaigus laikui, pyragą apibarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Dėkite pyragą atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-7 minutes.

Kai iškeps, išimkite pyragą iš formą ir iš popieriaus, o viršų pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

REKLAMA

Galite patiekti.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo instrukcijas rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].