Bulvės yra mums labai gerai pažįstama daržovė. Kiek patiekalų iš jos žinome! Bet ar kada bandėte pasigaminti bulvių pyragą su tokiu įdaru?

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Bulvių pagrindui:

1,5 kg bulvių

2 kiaušiniai

REKLAMA

1 šaukštelis itališkų prieskonių

1 skiltelė česnako

REKLAMA

druska ir pipirai

Įdarui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

REKLAMA

80 g saldžiosios paprikos (raudonos)

80 g saldžiosios paprikos (žalios)

REKLAMA

1 svogūnas

100 g kumpio

REKLAMA

2 skiltelės česnako

100 g špinatų

REKLAMA

6 kiaušiniai

120 ml pieno

REKLAMA

150 g sūrio

pipirai

REKLAMA

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir sutarkuokite ant stambios tarkos. Paskleiskite masę ant švaraus rankšluosčio, kad pašalintumėte vandens perteklių.

REKLAMA

Bulvių masę sumaišykite su kiaušiniais, smulkintu česnaku ir prieskoniais. Sudėkite masę į apvalų kepimo indą (22 cm skersmens) ir rankomis suformuokite taip, kad bulvės uždengtų kraštus ir dugną. Įdėkite formą į orkaitę – 25 minutes 180 ° C temperatūroje pūtimo režimu.

REKLAMA

Įdarui alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, paprikas, kumpį ir česnako skilteles. Suberkite špinatus ir taip pat pakepkite.

REKLAMA

Įdaro daržoves sumaišykite su kiaušiniais, pienu ir sūriu, pagardinkite pipirais. Kai bulvių pagrindas bus paruoštas, užpildykite formą įdaru ir vėl pašaukite į orkaitę – 45 minutes 160 ° C temperatūroje pūtimo režimu.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].