Nuostabus rezultatas!
REKLAMA
Ingredientai:
didelės bulvės – 6 vnt.;
kiaušiniai – 3 vnt.;
grybai – 400 g;
miltai – 3 valgomieji šaukštai;
svogūnas – 1 vnt.;
žalumynai – didelis ryšulėlis;
druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį;
varškės sūris – 200 g.
REKLAMA
Gaminimas:
- Nuskustas bulves sutarkuojame su stambia trintuve, pasūdome, išmaišome ir paliekame 5 min., tada nuspaudžiame sultis.
- Į bulvių masę sudedame trynius ir miltus.
- Baltymus išplakame mikseriu iki purumo bei standumo ir sudedame į bulves, švelniai išmaišome.
- Beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
- Bulvių masę paskirstome ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir pateptos augaliniu aliejumi.
- Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
- Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite sausoje keptuvėje kol išgaruos skystis, tada suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir viską pakepinkite, kol suminkštės. Įberkite druskos pagal skonį.
- Bulvių pyragą atvėsiname, tada užtepame varškės sūriu, tolygiai paskirstome grybus ir pabarstome smulkintomis žolelėmis.
- Pyragą susukame į tvirtą vyniotinį ir leidžiame pastovėti apie 1 val.
REKLAMA
Supjaustome vyniotinį porcijomis ir patiekiame, jei norime, pabarstome smulkiai pjaustytais česnakais ir žolelėmis.
REKLAMA
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].