Nuostabus rezultatas!

REKLAMA

Ingredientai:

didelės bulvės – 6 vnt.;
kiaušiniai – 3 vnt.;
grybai – 400 g;
miltai – 3 valgomieji šaukštai;
svogūnas – 1 vnt.;
žalumynai – didelis ryšulėlis;
druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį;
varškės sūris – 200 g.

REKLAMA

Gaminimas:

  1. Nuskustas bulves sutarkuojame su stambia trintuve, pasūdome, išmaišome ir paliekame 5 min., tada nuspaudžiame sultis.
  2. Į bulvių masę sudedame trynius ir miltus.
  3. Baltymus išplakame mikseriu iki purumo bei standumo ir sudedame į bulves, švelniai išmaišome.
  4. Beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
  5. Bulvių masę paskirstome ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir pateptos augaliniu aliejumi.
  6. Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
  7. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite sausoje keptuvėje kol išgaruos skystis, tada suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir viską pakepinkite, kol suminkštės. Įberkite druskos pagal skonį.
  8. Bulvių pyragą atvėsiname, tada užtepame varškės sūriu, tolygiai paskirstome grybus ir pabarstome smulkintomis žolelėmis.
  9. Pyragą susukame į tvirtą vyniotinį ir leidžiame pastovėti apie 1 val.

REKLAMA

Supjaustome vyniotinį porcijomis ir patiekiame, jei norime, pabarstome smulkiai pjaustytais česnakais ir žolelėmis.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].