Vertas šventės!

REKLAMA

Ingredientai:

Biskvitui:

REKLAMA

miltai – 80 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
kakavos milteliai – 20 g;
citrinos sultys – 0,5 arbatinio šaukštelio;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
cukrus – 100 g;
cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

REKLAMA

pieniškas šokoladas – 200 g;
grietinėlė 35% riebumo – 350 ml;
tirpi kava – 1 arbatinis šaukštelis.

Grietinėlės putėsiams:

REKLAMA

riebi grietinėlė plakimui – 300 g;
kondensuotas pienas – 150 g;
tirpi želatina – 1,5 arbatinio šaukštelio;
vanduo – 35 ml.

Papuošimui:

REKLAMA

tamsus šokoladas – 20 g;

Sulaistymui:

REKLAMA

tirpi kava – 5 g;
vanduo – 100 g;
cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai.

Forma, kurios skersmuo 21 cm.

REKLAMA

Gaminimas:

  1. Kremui grietinėlę pašildykite, neužvirinkite!
  2. Suberkite susmulkintą šokoladą ir kavą, plakite šluotele, kol ištirps.
  3. Kremą atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, kad grietinėlė gerai išsiplaktų.
  4. Biskvitui atskirkite baltymus nuo trynių. Suberkite persijotus miltus ir žiupsnelį druskos.
  5. Trynius išplakite su puse normos cukraus, kol masė pabals ir cukrus ištirps.
  6. Atskirai išplakite baltymus, supilkite citrinos sultis su likusiu cukraus kiekiu, plakant įdėkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus pudros. Baltymai turi tapti glotnūs, kaip morengui.
  7. Išplaktus baltymus švelniai sumaišykite su tryniais.
  8. Dalį persijotų miltų suberiame į kakavos miltelius ir sumaišome mentele. Sudėkite kelis šaukštus į atskirą dubenį ir įpilkite augalinio aliejaus.
  9. Greitai sumaišykite su didžiąja tešlos dalimi.
  10. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir išlyginkite mentele.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
  12. Iškepusį biskvitą išimame iš formos ir atvėsiname.
  13. Atšaldytą grietinėlę išplakite, pradėdami nuo minimalaus maišytuvo greičio, plakite iki standumo.
  14. Padalinkite biskvitą į 3 vienodus gabalus.
  15. Sulaistome juos su paruoštu kavos sirupu.
  16. Ant biskvito sluoksnio tepame kremo.
  17. Tortą padedame į šaldytuvą.

  1. Gaminame mousse. Želatiną užpilame vėsiu vandeniu (35-40 ml). Leiskite jai išbrinkti apie 5 minutes, tada pakaitinkite, kol ištirps, perkoškite per marlę ir atvėsinkite.
  2. Grietinėlę išplakite iki standumo, srovele, nenustodami plakti įpilkite kondensuoto pieno (apie pusę indelio), supilkite želatiną ir plakite dar 2 minutes.
  3. Supilkite putėsius ant torto ir vėl įdėkite į šaldytuvą, kol putėsiai sustings ir tortas sumirks.
  4. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu šokoladu.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].