Vokiškos bulvės su žolelėmis ir garstyčiomis. Skaniau, nei bulvių košė!

Daugelis mano draugų nenori paprastų garnyrų ir bando gaminti ką nors neįprasto. Paprastos bulvės gali virsti nepaprastai skaniu patiekalu. Nors virtos bulvės yra nesenstanti klasika, paprastas ir prieinamas padažas gali visiškai pakeisti patiekalo skonį!

REKLAMA

Pirmą kartą šį garnyrą išbandžiau Vokietijoje. Mano nuostabai, jis patiekiamas beveik kiekvienoje ten esančioje kavinėje. Štai kodėl padariau išvadą, kad Vokietijos namų šeimininkės reguliariai ruošia šį patiekalą. Be abejo, bulvės su garstyčiomis jums tikrai patiks!

bulvės

REKLAMA

Jums reikės:

  • Bulvių 1 kg
  • Vyno acto 4 šaukštų
  • Alyvuogių aliejaus 100 ml
  • Garstyčių 2 šaukštų
  • Žalumynų pagal skonį
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Nulupkite ir supjaustykite bulves kubeliais. Užpilkite jas vandeniu ir virkite apie 15 minučių, kol suminkštės.

REKLAMA

Sumaišykite grūdėtas garstyčias, smulkintas žoleles, druską, vyno actą ir alyvuogių aliejų.

bulvės

REKLAMA

Nusausinkite bulves, supilkite ant bulvių garstyčių padažą ir išmaišykite. Patiekalas paruoštas, patiekite bulves su mėgstama mėsa ar žuvimi.

Skanaus!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].