Ši uogienė yra ne tik skani ir sveika, bet taip pat ir lengvai paruošiama. Šią uogienę aš ruošiu su rabarbarais, tačiau jūs galite ją gaminti ir vien tik iš braškių, arba įdėti abrikosų ar aviečių.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg braškių
  • 250 gramų cukraus (jei braškės saldžios, cukraus dėkite mažiau)
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. romo
  • Šiek tiek vanilės

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplaukite braškes, nuimkite kotelius. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

REKLAMA

Sudėkite braškes ant kepimo skardos ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Išmaišykite ir pašaukite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 20 minučių.

Įdėkite cukraus.

REKLAMA

Kepkite toje pačioje temperatūroje dar 15 minučių.

Užpilkite romu, pabarstykite vanile ir dar 10 minučių pakepkite (braškių nemaišykite).

REKLAMA

Paruoštas braškes sudėkite į stiklainius ir užsukite.

REKLAMA

Apverskite stiklainius ir palikite atvėsti tamsioje vietoje.

Kepta braškių uogienė su rabarbarais

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1,5 kg rabarbarų
  • 1 kg braškių
  • 0,7 kg cukraus
  • Šiek tiek vanilės

Kaip gaminti?

Nulupkite rabarbarų stiebus, nupjaukite lapus ir galus.

REKLAMA

Supjaustykite 1,5 cm pločio gabalėliais ir suberkite į didesnę kepimo skardą.

Nuplaukite braškes, perpjaukite per pusę, pabarstykite cukrumi, suberkite vanilę (galite naudoti ir vanilinį cukrų).

REKLAMA

Pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 35 minutes.

REKLAMA

Kepdami 3 kartus išmaišykite.

Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir palikite tamsioje vietoje atvėsti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].