Braškių sezonas toks trumpas! Prisivalgę jų pakankamai, jau galite susirūpinti atsargomis žiemai. Ir kodėl gi šį kartą nenustebinti savo artimųjų kažkuo neįprastu?

REKLAMA

Atrodytų, kad kas čia neįprasto: uogos, cukrus – juk tai paprasta uogienė… Bet ne! Jei pažvelgsite į tai su fantazija, rezultatas tikrai bus sezono atradimas, patikėkite manimi.

REKLAMA

Braškių uogienė „Šviežumas“

REKLAMA

Jums reikės:

2 kg braškių

REKLAMA

1,5 kg cukraus

REKLAMA

2 citrinų

REKLAMA

25 šviežių mėtų lapelių

REKLAMA

25 baziliko lapelių

REKLAMA

Paruoštos uogos (nuplautos, nudžiovintos ir be kotelių) sudedamos į gilų dubenį ir padengiamos cukrumi. Palikite keletą valandų, kol išsiskirs iš braškių sultys.

REKLAMA

Uždėkite indą su braškėmis ant vidutinės kaitros ir pavirkite 5 minutes po užvirimo. Tada sudėkite nuplautus mėtų ir baziliko lapelius, ir pavirkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Pridėkite susmulkintą citrinos masę ir iš anksto sutarkuotą žievelę. Po to pavirinkite uogienę ant mažos ugnies apie 15 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir palikite 8–10 valandų.

REKLAMA

Antrasis virimo etapas. Padėkite indą su braškėmis ant ugnies, pavirkite 5 minutes, kai užvirs, tada supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.

REKLAMA

Braškių uogienė „Rubinas“

REKLAMA

Jums reikės:

1 kg braškių

REKLAMA

200 gramų rožių žiedlapių

REKLAMA

1,2 kg cukraus

REKLAMA

100 ml vandens

REKLAMA

0,5 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties

REKLAMA

Paruoštas braškes suberkite į dubenį ir įpilkite pusę cukraus. Palikite per naktį.

REKLAMA

Paruoškite sirupą iš likusio cukraus ir vandens. Užpilkite juo nuplautus rožių žiedlapius, įpilkite citrinos rūgšties ir užvirinkite.

REKLAMA

Į paruoštą sirupą suberkite uogas ir virkite 5 minutes ant mažos ugnies. Tada nuimkite indą nuo kaitros ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Vėl užvirkite ir virkite maždaug 10 minučių. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius ir užsukite.

REKLAMA

Braškių uogienė su prieskoniais

REKLAMA

Jums reikės:

2 kg braškių

REKLAMA

2 kg cukraus

REKLAMA

2 žvaigždinių anyžių

REKLAMA

1 cinamono lazdelės

REKLAMA

Paruoštas uogas suberkite į indą, užpilkite cukrumi, palikite 3 valandoms. Po šio laiko perkelkite indą su uogomis ant ugnies, užvirinkite ir pavirkite 10 minučių. Paskui nukelkite, kad atvėstų.

REKLAMA

Kai uogienė visiškai atvės, grąžinkite ją ant ugnies ir užvirkite. Tada pridėkite prieskonius ir virkite 10 minučių.

REKLAMA

Išrinkite prieskonius, karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.

REKLAMA

Braškių uogienė su degtine

REKLAMA

Jums reikės:

3 kg braškių

REKLAMA

2 kg cukraus

REKLAMA

100 ml degtinės

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties

REKLAMA

Paruoštas uogas suberkite į dubenį sluoksniais apipilant degtine ir cukrumi, viršutinis sluoksnis  turi būti cukrus. Palikite šaldytuve per naktį.

REKLAMA

Uždėkite indą ant ugnies, užvirinkite, įpilkite citrinos rūgšties ir nukelkite nuo kaitros. Po 3 valandų vėl uždėkite ant ugnies ir vėl užvirinkite.

REKLAMA

Pakartokite procedūrą dar 3 kartus, o po paskutinio užvirimo virkite 10–15 minučių. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.

REKLAMA

Braškių uogienė su rabarbarais ir imbieru

REKLAMA

Jums reikės:

1 kg braškių

REKLAMA

1 kg rabarbarų stiebų

REKLAMA

50 g šviežios imbiero šaknies

REKLAMA

2 kg cukraus

REKLAMA

200 ml vandens

REKLAMA

Nuplaukite ir nulupkite rabarbarų žievelę, smulkiai juos supjaustykite. Suberkite kartu su braškėmis, užpilkite vandeniu giliame inde. Padėję ant viryklės užvirinkite ir pavirkite 10 minučių.

REKLAMA

Įmeskite nuluptą visą imbiero šaknį, trečdalį viso cukraus ir dar 5 minutes virkite nuolat maišant.

REKLAMA

Likusį cukrų supilkite mažomis porcijomis ir virkite 5–7 minutes. Nukelkite nuo kaitros, palikite kad atvėstų 8–10 valandų.

REKLAMA

Antrasis etapas. Pastatykite indą ant ugnies, leiskite užvirti ir virkite ant mažos ugnies 10 minučių. Vėl nukelkite nuo kaitros ir palikite 10 valandų. Iš atvėsusio džemo išimkite imbiero šaknį. Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite.

REKLAMA

Tai tik nedidelė dalis ypatingų skonių, kuriuos galima sukurti pridedant neįprastų priedų į  braškių uogienę.

REKLAMA

Braškės puikiai dera su žolelėmis, kitomis uogomis ir vaisiais, šokoladu … Būkite kūrybingi, ir jūs tikrai rasite savo unikalų braškių uogienės receptą!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].