Šis receptas akimirksniu sugrąžins jus į vaikystę.

REKLAMA

Virtų bulvių blynai buvo patiekiami kaip garnyras prie sriubos ar tiesiog pagardinami padažu.

Kai namuose nebūdavo duonos, šie blynai puikiai pakeisdavo duoną.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1000 g virtų bulvių su lupenomis
  • 150 g paprastų miltų
  • 150 g pusiau rupių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Česnako
  • Lauro lapo
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Sviesto arba aliejaus

Kaip gaminti?

Bulves geriausia virti dieną prieš.

REKLAMA

Išvirkite klasikiniu būdu verdančiame vandenyje su žiupsneliu druskos ir lauro lapeliu.

REKLAMA

Nusausinkite ir atvėsinkite.

Kitą dieną paruoškite paprastą bulvių tešlą.

REKLAMA

Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.

REKLAMA

Įberkite druskos ir pipirų.

Įdėkite džiovinto arba šviežiai trinto česnako.

REKLAMA

Sumaišykite abiejų rūšių miltus.

REKLAMA

Sumaišykite bulves su miltais.

Išminkykite vientisą tešlą ir susukite į vyniotinį.

REKLAMA

Supjaustykite gabalėliais arba iškočiokite ir stikline išpjaukite atskirus paplotėlius.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite riebalus.

REKLAMA

Į keptuvę telpa maždaug 5 blyneliai.

Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

REKLAMA

Patiekite su kepta paukštiena, su sriuba, padažu ar be nieko, tiesiog apteptus sviestu.

Bet kuriuo atveju šie blyneliai bus tikrai labai skanūs.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].