Aš perku pigiausią mėsą ir ruošiu ją taip! Skonis pasakiškas

Paruoškite mėsą pagal šį receptą ir būsite tikrai labai patenkinti – marinatas tiesiog puikus! Pasigaminkite šią skaniai keptą mėsą sodraus skonio marinate pagal mūsų pristatomą receptą ir tikrai nepasigailėsite! Ši mėsa patiks visai šeimai.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg kiaulienos papilvės;
  • 1,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų;
  • 1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1,5 arbatinio šaukštelio džiovinto česnako arba 4-5 skiltelių šviežio česnako;
  • aliuminio folijos.

Marinatui:

  • 1 obuolys;
  • 6 valgomieji šaukštai sojos padažo;
  • 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos arba pomidorų padažo;
  • 3 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto česnako;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų raudonųjų pipirų;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Odelę nuo mėsos galite nuimti arba tiesiog padaryti įpjovas joje.

Į dubenį suberkite druską, maltus juoduosius pipirus, maltus raudonuosius pipirus, džiovintą česnaką ir viską išmaišykite.

REKLAMA

Šiuo mišiniu apibarstykite mėsą per visą paviršių ir įpjovas.

REKLAMA

Tada įpjauname giliau keletą mėsos vietų, į kurias įdedame česnako skilteles.

mėsą

REKLAMA

Tada suvyniokite mėsą į foliją, padėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas.

Tuo tarpu paruoškite marinatą. Nulupkite obuolį, sutarkuokite. Sumaišykite su sojos padažu, pomidorų pasta ir citrinos sultimis. Galiausiai suberkite cukrų, sudėkite džiovintą česnaką, maltus raudonuosius pipirus ir cinamoną.

REKLAMA

mėsą

Gerai išmaišykite. Dėkite viską ant viryklės ir virkite, kol susidarys vientisa masė.

REKLAMA

mėsą

Iškeptą mėsą išvyniokite iš folijos ir iš visų pusių aptepkite paruoštu marinatu. Tada mėsą dėkite ant grotelių ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.

REKLAMA

mėsą

Uždenkite iškepusią mėsą aliuminio folija. Leiskite pastovėti 15 minučių. Po šio laiko galite patiekti iškeptą mėsą. Galite rinktis tokį garnyrą, kuris jums patinka.

REKLAMA

Linkime jums skanaus ir tikimės, jog šis receptas jums patiko.

mėsą

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].