Įprasta kopūstus dėti į salotas ar troškinį, bet skaniau bus iš jų pagaminti tikrus blynus. Nepaisant nestandartinio recepto, galutinis variantas pasirodys toks skanus, kad net tie, kurie anksčiau nemėgo kopūstų, prašys pakartoti.

REKLAMA

Ingredientai

  • 750 gramų kopūstų,
  • 1 litras vandens,
  • 2 kiaušiniai,
  • 2 svogūnai,
  • 5 skiltelės česnakų,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
  • šaukštelis čiobrelių,
  • pusė šaukštelio pipirų,
  • aitriųjų paprikų miltelių – pagal skonį,
  • 75 gramai miltų,
  • sviestas.

Gaminimo eiga

Kopūstą supjaustome pjaustykle ir naudojame elektrinį maisto smulkintuvą su S formos peiliukais. Taip pat sėkmingai jį galima labai smulkiai supjaustyti peiliu arba sutarkuoti smulkia trintuve. Tada kopūstus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame 10 minučių, reikia, kad jie suminkštėtų.

REKLAMA

Ant viryklės įkaitinkite keptuvę ir joje smulkiai supjaustykite svogūną. Po minutės per spaudą išspauskite česnaką. Pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, tada sumaišykite su kopūstais. Ten suberkite visus prieskonius, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir išmaišykite į vienalytę masę.

REKLAMA

Iš masės formuokite nedidelius blynelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus malonią auksinę plutelę.

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Geriausia patiekti blynus su baltu česnakiniu padažu. Bus skanu ir su paprasta šviežia grietine.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].