Paprasta ir skanu, visai kaip pagaminti mamos!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 3 šaukštai
  • Varškė – 500 g
  • Margarinas – 200 g
  • Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelis
  • Kefyras – 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus – 0.5-1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinas – 1 šaukštelis
  • Kiaušinis – 1 vienetas

Paruošimo eiga:

REKLAMA
  1. Margariną supjaustykite peiliu. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais.
  2. Supilkite kefyrą ir švelniai išminkykite tešlą. Padalinkite į tris dalis ir valandai padėkite į šaldytuvą.
  3. Išmaišykite varškę su cukrumi ir vanile. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir supilkite į varškę.
  4. Tešlą iškočiokite į 3 mm storio stačiakampius, ant viršaus užtepkite varškės. Susukite į ritinėlius ir supjaustykite įstrižai riekelėmis.
  5. Sudėkite tešlos gabalėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant viršaus užtepkite išplaktą kiaušinio trynį.
  6. Kepkite 180° C temperatūroje apie 30 minučių.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].