Mes jau seniai nebeperkame duonos, nes ji mums tiesiog… neskani! Kai pirmą kartą išbandžiau šį avižinės duonos receptą, iš karto supratau, kad prekybos centre duonos skyriuje jau nebesilankysiu.

REKLAMA

Iškepta duona bus kur kas puresnė, jei  prieš tai visus ingredientus kelias valandas palaikysite kambario temperatūroje.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 160 g avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės kefyro
  • 2 kiaušinių
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • Pusės arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 1 šaukštelio smulkintos kalendros
  • 2 valgomųjų šaukštų lukštentų saulėgrąžų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į kefyrą įberkite sodos. Įberkite druskos ir kalendros, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

Avižinius dribsnius sumalkite kavamale ir suberkite į kefyro masę.

REKLAMA

Į tešlą įmaišykite saulėgrąžas.

REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą. Viršų pabarstykite saulėgrąžomis.

REKLAMA

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

REKLAMA

Vietoj saulėgrąžų galite naudoti moliūgų, sėmenų ar sezamo sėklas. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].