Skanius blynus mėgsta vaikai, tėvai ir seneliai! Tai – puikus užkandis prie kakavos, kavos ar arbatos puodelio pusryčiams, popietiniam užkandžiui ar net vakarienei.

REKLAMA

Siūlome išsikepti minkštų ir sočių blynų iš kefyro tešlos!

REKLAMA

Sudėtis:

500 ml kefyro

REKLAMA

3 kiaušiniai

cukraus pagal skonį

REKLAMA

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis sodos

REKLAMA

1,5 puodelio miltų, galima ir šiek tiek daugiau

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Jei norite, kad blynai būtų saldūs, įdėkite 4–5 šaukštus cukraus, jei kaip užkandis, pakanka 1 šaukšto. Cukrų ir kiaušinius plakite maišytuvu arba tiesiog gerai išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite kefyrą. Tinka ir rūgštus pienas, svarbiausia, kad jis nebūtų kartokas.

REKLAMA

Į tešlą supilkite sodą ir nedelsdami gerai išmaišykite. Tešlos negalima palikti ilgą laiką, nes ji gali nusistovėti, burbuliukai išnyks, o blynai taps plokšti. Taigi užmaišykite ir tuoj pat kepkite!

REKLAMA

Įberkite šiek tiek druskos į tešlą ir sudėkite persijotus miltus. Pirmiausia 1 puodelį, išmaišykite, o tada supilkite likusius miltus: nuo 0,5 iki 2/3 puodelio, kol gausite vidutiniškai tirštą tešlą.

REKLAMA

Tešlos konsistencija turėtų būti tarsi riebios naminės grietinės.

REKLAMA

Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, o kai gerai įšils, šaukštu dėkite tešlos dalis, bandydami suteikti blyneliams apvalią formą. Įsitikinkite, kad tarp blynų yra mažas tarpas, tada jie nesulips. Jei tešla plinta per daug, reikia įberti truputį miltų.

REKLAMA

Blynus kepame ant šiek tiek didesnės ugnies. Atidžiai žiūrėkite, kad nesudegtų, nes jie labai greitai paruduos. Ženklas, kad reikia apversti, yra blynų ažūrinių skylių atsiradimas.

REKLAMA

Geriausia valgyti karštus. Galite pagardinti kuo tik norite!

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].