5 būdai, kaip skaniai paruošti vištienos krūtinėlę, išbandykite!

Vištienos krūtinėlę kiekviena namų šeimininkė gamina tikrai dažnai, tad pristatome jums net keletą būdų, kaip galite paįvairinti jau pabodusius patiekalus. Tikimės, kad išbandysite šiuos visus receptus!

REKLAMA

Vištienos krūtinėlė su grybais ir kietuoju sūriu

Ingredientai:

  • 3 vištienos krūtinėlės
  • 6-8 vnt. grybų
  • pomidorai
  • 100 g kietojo sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto česnako
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato
  • druskos, prieskonių – pagal skonį
  • 2-3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas:

krūtinėlę

Vištienos krūtinėles nuplaukite ir ant viršaus įpjaukite gilius griovelius, bet mėsos iki galo neperpjaukite. Įdėkite visas tris įpjaustytas vištienos krūtinėles į riebalais išteptą kepimo indą arba gilesnę lėkštę. Dubenyje sumaišykite druską ir prieskonius su trupučiu aliejaus. Šiuo mišiniu kruopščiai įtrinkite mėsą.

REKLAMA

Kietąjį sūrį supjaustykite griežinėliais. Grybus ir pomidorus nuplaukite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ingredientus į krūtinėlės įpjovas.

REKLAMA

krūtinėlę

Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes. Skanaus!

REKLAMA

Vištienos krūtinėlė su šonine

krūtinėlę

REKLAMA

Ingredientai:

  • 1 vištienos krūtinėlė;
  • 150 g šoninės riekelių;
  • 80 g kietojo sūrio;
  • 40 g pesto padažo.

Gaminimas:

Ant kepimo indo šalia vienas kito sudėkite šoninės griežinėlius ir uždėkite ant jų vištienos krūtinėlę. Mėsoje padarykite vieną ilgą įpjovą, apibarstykite ją druska, užpilkite pesto padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Tada vištienos krūtinėlę suvyniokite į šoninę.

REKLAMA

Kepkite iki 200 ° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Skanaus!

Virta vištienos krūtinėlė

REKLAMA

Šiam paruošimo būdui reikia specialių maišelių virimui ir siurblio, kuris ištrauktų visą orą iš jų.

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • prieskonių mišinys pagal skonį
  • druska
  • aliejus.

Gaminimas:

Pasūdykite mėsą iš abiejų pusių ir pabarstykite norimais prieskoniais. Tada sudėkite mėsą į maišelius, išsiurbkite orą ir virkite žemoje temperatūroje apie 1,5 valandos.

REKLAMA

krūtinėlę

Išimkite virtą mėsą iš maišelio, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir paskrudinkite iš abiejų pusių karštame aliejuje.

REKLAMA

Ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė su traškia plutele

REKLAMA

Ingredientai:

  • vištos krūtinėlė
  • kukurūzų arba bulvių krakmolas
  • sojų padažas
  • druska.

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonesniais griežinėliais ir švelniai pamuškite. Apibarstykite druska, apvoliokite krakmole, pamirkykite sojos padaže ir apkepkite iš abiejų pusių ant grotelių arba karštoje keptuvėje. Skanaus!

krūtinėlę

REKLAMA

Vištienos krūtinėlė, kepta folijoje

Ingredientai:

  • 700 g vištienos krūtinėlės
  • druskos ir prieskonių pagal skonį
  • česnakas
  • saulėgrąžų aliejus.

Gaminimas:

Sumaišykite visus prieskonius dubenyje su trupučiu aliejaus, supjaustykite vištienos krūtinėlę ir palikite išteptą prieskoniais marinuotis mažiausiai valandą. Ant kepimo skardos uždėkite foliją, o ant jos uždėkite marinuotos vištienos krūtinėles gabalėlius dėkite į iki 250° C įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 15 minučių.

REKLAMA

Kepant labai svarbu nedarinėti orkaitės durelių. Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].