Čia pateikiami net 3 kremai, kuriuos galima naudoti naminiams kepiniams sutepti. Jie taip pat tinka su blynais arba kaip pyrago pertepimas ar net keksiukų papuošimas.

REKLAMA

Kokosų kremas

REKLAMA

Sudėtis:

150 g sviesto

vanilės ekstrakto

REKLAMA

3 kiaušinio baltymai

250 g cukraus

REKLAMA

250 ml kokosų pieno

3 kiaušiniai

REKLAMA

Gaminimas:

Sviestą išplakite su cukrumi.

REKLAMA

Į kreminį mišinį po vieną įmaišykite kiaušinius ir kiaušinių baltymus. Gerai išplakite po kiekvieno kiaušinio.

REKLAMA

Į mišinį supilkite kokosų pieną ir vėl maišykite iki vientisos masės. Kremą uždėkite ant viryklės, vidutinės ugnies. Nuolat maišydami, į kremą įpilkite vanilės ekstrakto. Virkite maždaug 10 minučių, nuolat maišydami, kol kremas taps tirštas.

REKLAMA

Kremą nukelkite nuo ugnies. Patiekite su sausainiais arba naudokite pyragams ir įvairiems kepiniams.

Švelnaus skonio kremas

REKLAMA

Sudėtis:

450 ml pieno

4 tryniai

REKLAMA

1/2 puodelio cukraus

vanilės ekstrakto

REKLAMA

Gaminimas:

Trynius išplakite su cukrumi. Įpilkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite iki vientisos masės. Po truputį supilkite pieną. Po kiekvieno įpylimo kremą išmaišykite.

REKLAMA

Uždėkite kremą ant vidutinės ugnies ir virkite nuolat maišydami. Kai tik kremas pradės tirštėti, sumažinkite ugnį. Paruoštas kremas neturi nutekėti nuo šaukšto.

REKLAMA

Šokoladinis kremas

Sudėtis:

500 ml pieno

REKLAMA

150 g cukraus

50 g miltų

REKLAMA

100 g kakavos

60 g sviesto

REKLAMA

5 tryniai

2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

REKLAMA

Gaminimas:

Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite ¾ pieno ir vanilės ekstrakto. Užvirkite pieną iki virimo taško. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

REKLAMA

Atskirame dubenyje vidutiniu maišytuvo greičiu išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir sviestu iki vientisos tirštos konsistencijos. Į kiaušinių mišinį supilkite pusę atvėsinto pieno (po truputį, keliomis dozėmis), nuolat plakdami. Išsijokite miltus, suberkite į mišinį ir maišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Suberkite kakavą ir gerai išmaišykite. Kremą supilkite į likusį pieną. Švelniai maišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies. Užvirkite iki virimo taško ir supilkite ¼ likusio žalio pieno. Po to kremą nukelkite nuo ugnies, perpilkite į stiklinį indą ir atvėsinkite.

REKLAMA

Jei neketinate kremo naudoti ir patiekti iš karto, uždenkite jį lipnia plėvele (uždėkite plėvelę tiesiai ant kremo, kad neliktų oro) ir atšaldykite. Kremą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 5 dienas. Iš šio ingredientų kiekio gausite 500 g kremo. Jei jums reikia virti daugiau ar mažiau, keiskite ingredientų kiekį.

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].