2 naminio limonado receptai. Išsirinkite savo mėgstamiausią!

Vasara įsibėgėja, o praktika rodo, kad gaivieji gėrimai puikiai tinka kovoti su karščiu. Todėl laikas išsirinkti mėgstamiausio limonado skonį!

REKLAMA

Šalti gėrimai

Šiame straipsnyje mes analizuosime 2 skirtingo sudėtingumo ir gaminimo trukmės naminio limonado receptus.

limonado

REKLAMA

Klasikinis limonadas

Tai yra nepaprastai paprastas būdas pasigaminti tikro limonado. Būtent taip buvo gaminami patys pirmieji citrinų gėrimai istorijoje.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 6 citrinos
  • 1 puodelis cukraus
  • 6 stiklinės vandens

Paruošimas:

REKLAMA

Kad būtų lengviau išspausti sultis, citrinas stipriai spausdami ranka paridenkite po stalą. Po to sultis bus lengviau išgauti. Paprasčiausiai perpjaukite į 2 dalis ir suspauskite rankomis. Šešios citrinos turėtų sudaryti 1 stiklinę sulčių.

Tada dideliame inde sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų. Tada gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.

REKLAMA

Atšaldykite limonado ąsotį šaldytuve arba patiekite su ledo kubeliais. Stiklines galite papuošti citrinos riekele.

limonado

REKLAMA

Citrininė gira

Šio gėrimo paruošimas užtruks ilgiau, tačiau jūs galite tai padaryti per vieną dieną. Atminkite, kad tam reikia saulėtų orų, kad greičiau galėtumėte atsigerti šalto limonado.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 10 l vandens
  • 100 g mielių
  • 500–700 g cukraus
  • 1 citrina

Pirmiausia reikia susmulkinti citriną. Galite supjaustyti labai smulkiai, tačiau atsargiai, kad neprarasti sulčių. Tada suvyniokite citriną į audinį, suriškite ir įdėkite į kibirą vandens.

REKLAMA

Dabar į vandenį galite pridėti visus kitus ingredientus. Po to reikia stipriai išspausti citrinos maišelį, kad visos sultys patektų į kibirą. Vėliau viską gerai išmaišykite.

Dabar galite supilti skystį į butelius, tačiau būtinai palikite tuščios vietos. Taip siekiama išvengti, kad anglies dioksidas nenupūstų dangčio.

REKLAMA

limonado

Butelius sandariai uždarykite ir padėkite į saulėtą vietą 1,5–2 valandoms. Jūs suprasite, kad jau yra pakankamai parūgus, kai bandysite paspausti butelį, bet jis bus tvirtas. Jūs negalėsite jo  įspausti.

REKLAMA

Po to įdėkite gėrimą į šaldytuvą, kol ji visiškai atvės. Skaniau jį gerti kitą dieną, bet jei norite, galite gerti tą pačią dieną.

Svarbiausia nepraleisti tinkamo momento ir laiku pašalinkite butelius nuo saulės, kitaip negausite tinkamos giros.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].