Šašlykai, marinuoti be svogūnų: Ypač patiks vaikams

Karšta vasara įsibėgėja, o tai reiškia, kad kepsnių sezonas toliau tęsiasi! Jei dar neišėjote į gamtą kepti mėsos su draugais, negaiškite laiko! Šašlykai su žemiau aprašytu marinatu nepaliks abejingų.

REKLAMA

Recepto akcentas yra verdantis vanduo. Tai yra geriausias būdas paruošti marinatą. Faktas yra tas, kad verdantis vanduo įsigers į mėsą ir leis jai prisisotinti prieskoniais. Be to, šis marinavimo būdas puikiai paruoš mėsą kepti ant grotelių.

Šašlykai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Vanduo 250 ml
  • Saulėgrąžų aliejus 50 ml
  • Druska pagal skonį
  • Mėsos prieskoniai pagal skonį

Gaminimas:

Užvirkite vandenį ir užpilkite prieskonius.

REKLAMA

Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir druskos pagal skonį, išmaišykite.

Sumaišykite supjaustytą mėsą su gautu marinatu. Gerai išmaišykite ir laikykite vėsioje vietoje 3 valandas.

REKLAMA

Šašlykai

Atminkite, kad ir koks geras marinatas būtų,bet kad šašlykai būtų tobuli, jums reikia pasirinkti aukštos kokybės , skanią mėsą. Supjaustykite ją į vidutinio dydžio vienodo dydžio gabalėlius, kad mėsa keptų tolygiai. Prieskoniai sustiprins mėsos skonį, o augalinis aliejus padės išlaikyti sultingumą.

Kodėl žarijos neturi būti laistomos vandeniu ir kodėl jas reikia apibarstyti druska?

Kodėl žarijos neturi būti laistomos vandeniu ir kodėl jas reikia apibarstyti druska?

REKLAMA

Žarijos tiesiogiai veikia kepamo maisto skonį. Todėl jūs turite mokėti ne tik pasirinkti tinkamą mėsą ar ją marinuoti taip, kad nesugadintumėte patiekalo. Todėl šiandien mes jums išduosime mėsos kepimo ant laužo subtilybes. Iš tikrųjų šiuo klausimu yra daug subtilumų.

žarijos

REKLAMA

Pirmiausia pažymime, kad tradiciškai šašlykas gaminamas iš ėrienos. Tačiau ši mėsa turi specifinį kvapą, kuris patinka ne visiems. Mes netgi turime paklausų vištienos šašlyką. Tačiau kiauliena yra ypač populiari. Sultingiems šašlykams, ekspertai pataria, rinktis kiaulienos sprandinę.

REKLAMA

Kaip marinuoti mėsą, mes ne kartą sakėme anksčiau.

Kalbant apie patį kepimą, pirmiausia mėsą reikia išimti iš šaldytuvo, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros. Todėl ištraukite ją iš šaldytuvo iš anksto, likus kelioms valandoms iki kepimo.

REKLAMA

Visų pirma, ekspertai pataria ištraukti svogūnus, prieskonius ir žoleles iš mėsos. Galų gale šie ingredientai bus pirmieji, kurie bus sudeginti kepant, dėl ko mėsa bus kartaus skonio.

žarijos

REKLAMA

Mėsa turi būti sausa. Jei ji šlapia, tada ant žarijų mėsa nebus kepama, o tiesiog troškinama. Tai blogiausiai paveiks patiekalo skonį. Idealu, jei prieš kepdami popieriniu rankšluosčiu galite pašalinti drėgmės perteklių. Arba galite įdėti mėsą į kiaurasamtį iš karto ją išėmę iš šaldytuvo.

Svarbu pasirinkti tinkamas malkas. Taigi spygliuočiai jokiu būdu netinka, nes degdami jie išskiria degutą, kuris įsigeria į mėsą. Gerai rinktis ąžuolo, liepų ar beržo malkas, dar geriau – visus vaismedžius, pavyzdžiui, kriaušes, obelis ar vyšnias. Malkos turi būti sausos, bet nedidelės, kad greičiau degtų.

REKLAMA

Kiek laiko kepti?

Apytikslis kepimo laikas yra 15–25 minutės. Daug kas priklauso nuo anglių, nuo mėsos gabalų dydžio, nuo atstumo tarp anglių ir iešmelių ir net nuo oro sąlygų, nes vasarą mėsa kepama greičiau.

REKLAMA

žarijos

Kepant, kai riebalai nukrenta, žarijos pradeda degti. Tačiau laistyti juos vandeniu, kaip paprastai daroma, neteisinga. Galų gale vanduo gesina žarijas ir mažina šilumą. Daug teisingiau yra pabarstyti žarijas druska. Galite naudoti smulkią ar stambią, tai nėra taip svarbu. Druska neleis riebalams uždegti žarijų “, – įsitikinęs Kaukazo restorano šefas.

REKLAMA

Žinoma, visi tikri, kad būtent toks mėsos kepimo būdas yra pats teisingiausias, tačiau taip pat ir geriausias. Iš tiesų, teisingų būdų įvairovė labai didelė, kiekvieną kartą galime būti nustebinti, išbandydami įprastus patiekalus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].