Aguonų vyniotinis yra labai populiarus kepinys, kuris neabejotinai siejamas su Kalėdomis.

REKLAMA

Dauguma žmonių tiesiog neįsivaizduoja švenčių be aguonų vyniotinio.

Vis dėlto, kartais ruošiamas aguonų vyniotinis sutrūkinėja ir neatrodo labai estetiškai.

REKLAMA

Šiandien mes jums papasakosime, kaip to išvengti.

REKLAMA

Žinoma, suskilusias aguonų vyniotinio dalis galite užmaskuoti, pavyzdžiui, galite gausiai pabarstyti cukraus pudra.

Vis dėlto, geriausia to išvengti, todėl mes jums papasakosime, kokie veiksniai lemia šimtaprocentinę sėkmę.

REKLAMA

Tai leis sutaupyti laiko ir padės išvengti streso.

Aguonų vyniotinis, kuris tikrai nesuskils

REKLAMA

Esame pratę vertinti ne tik šio kepinio skonį, bet taip pat ir jo išvaizdą. Būtent todėl vertėtų pasistengti, kad aguonų vyniotinis nesutrūkinėtų.

REKLAMA

Įsitikinkite, kad šiam kepiniai reikalingi ingredientai yra tinkamos temperatūros.

Be to, nustatykite orkaitės parametrus, kaip nurodyta paruošimo etapuose.

REKLAMA

Dažna klaida – kepimo skardos įdėjimas į orkaitę, kuri dar nėra pakankamai įkaitinta.

Tai sutrikdo visą kepimo procesą.

REKLAMA

Taigi, ką reikia daryti, kad aguonų pyragas nesuskilinėtų?

Viena močiutės gudrybių – suvynioti vyniotinį į pergamentinį popierių. Tą reikia daryti gana sandariai, bet dar reikia palikti šiek tiek vietos plėstis, ir tada aptepti  plonu riebalų sluoksniu, pavyzdžiui, lydytu sviestu.

REKLAMA

Tai užtrunka mažiau nei minutę, o efektas tikrai bus pastebimas.

REKLAMA

1 tešlos ritiniui užtenka maždaug 1 šaukšto lydyto sviesto.

Paruoštą vyniotinį dėkite ant vėsinimo grotelių orkaitėje. Orkaitės dureles palikite praviras.

REKLAMA

Kai aguonų vyniotinis atvės, jį galima apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.

Paruoštą aguonų vyniotinį galėsite patiekti ant šventinio stalo.

REKLAMA

Jei aguonų vyniotinį ruošite dieną prieš Kalėdas, iškeptą kepinį geriausia suvynioti į  lininį rankšluostį ir įdėti į popierinį maišelį.

REKLAMA

Taip pat galite įdėti į vakuuminį indą.

Kalėdų dieną tiesiog išimkite ir mėgaukitės.

REKLAMA

Geriausias aguonų vyniotinio receptas

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 300 g pusiau rupių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 3 valg. š. cukraus pudros
  • 50 g sviesto
  • 1/2 mielių kubelio
  • 150 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 1 kiaušinio trynio aptepimui

Įdarui:

  • 150 g maltų aguonų
  • 100-120 g cukraus pudros (pagal skonį)
  • 100 ml pieno (pagal poreikį)

Neprivaloma:

REKLAMA
  • razinų
  • romo

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite miltus.

REKLAMA

Sudėkite sviestą, suberkite cukraus pudrą, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Mieles sutrupinkite į pašildytą pieną ir įmaišykite šaukštelį cukraus.

Išmaišykite.

REKLAMA

Palikite kilti šiltoje vietoje 20-25 min.

REKLAMA

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą.

Sumalkite aguonas.

REKLAMA

Į aguonas suberkite cukraus pudrą ir pieną.

REKLAMA

Išmaišykite, kad viskas susijungtų ir gautųsi tirštesnis įdaras.

Įrūgusią tešlą iškočiokite ir aptepkite aliejumi.

REKLAMA

Tolygiai paskleiskite aguonų įdaru.

REKLAMA

Susukite.

Jei norite, kad aguonų vyniotinis būtų puošnesnis, galite vieną tešlos pusę supjaustyti juostelėmis ir supinti.

REKLAMA

Padėkite ant kepimo skardos.

Aptepkite kiaušinio tryniu ir subadykite šakute.

REKLAMA

Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

REKLAMA

Kai vyniotinis atvės, galite supjaustyti ir patiekti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].