Tai originalus pita duonos užkandis: karšti ritinėliai su bulvėmis ir grybais. Skanu, greita ir sotu!

REKLAMA

Sudėtis:

2 pita duonos lavašai

REKLAMA

500 g bulvių

3 skiltelės česnako

REKLAMA

300 g pievagrybių

1 svogūnas

REKLAMA

sauja žalumynų

4-5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

REKLAMA

druska pagal skonį

juodieji pipirai pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas:

Virkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

REKLAMA

Kol verda, smulkiai supjaustykite svogūną, pakepkite ant 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus 3 minutes, sudėkite grybus, kepkite dar 5-7 minutes.

REKLAMA

Padarykite bulvių košę ir į ją sudėkite grybus su svogūnais, pridėkite susmulkintas žoleles ir česnaką. Pagardinkite prieskoniais.

REKLAMA

Ant pita duonos lakšto padėkite pusę įdaro, paskleiskite. Uždenkite antruoju pita duonos lakštu, ant kurio viršaus taip pat turite paskirstyti įdarą. Susukite ir supjaustykite mažais, maždaug 2 cm pločio gabalėliais.

REKLAMA

Kepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių.

REKLAMA

Patiekite ritinėlius karštus, jie gali būti kaip visas antrasis patiekalas arba kaip užkandis. Nepaprasti gardumynai tiks tiek prie šventinio stalo, tiek prie pikniko.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].