Ar manote, kad sūrio sriuba yra tik tai, ką esate įpratę gaminti, kai neturite laiko kitiems patiekalams?

REKLAMA

Iš tikrųjų sūrio sriuba yra nuostabus patiekalas, kuris gali būti labai įvairus!

REKLAMA

Krevečių sūrio sriuba

REKLAMA

Ingredientai: (4 porcijoms):

500 gramų su lukštais virtų šaldytų krevečių;

REKLAMA

200 gramų lydyto sūrio;

REKLAMA

450–500 gramų bulvių;

REKLAMA

1 vidutinė morka (100–120 gramų);

REKLAMA

1 svogūnas (100–120 gramų);

REKLAMA

2 česnako skiltelės;

REKLAMA

2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;

REKLAMA

1 arbatinis šaukštelis sojos padažo;

REKLAMA

50 gramų sviesto;

REKLAMA

2 lauro lapai;

REKLAMA

druska, pipirai, muskato riešutas, bazilikas – pagal skonį;

REKLAMA

sauja bet kokių žalumynų;

REKLAMA

5 stiklinės karšto vandens.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Atitirpinkite krevetes naktį prieš gaminimą ir išimkite jas iš kiauto. Padarę negilų pjūvį nugaroje, pašalinkite tamsią veną. 

REKLAMA

Tada į lėkštę su krevetėmis dėkite 1 arbatinį šaukštelį sojos padažo ir per spaudą išspauskite česnako skilteles, sumaišykite ir palikite šaldytuve.

REKLAMA

Kitą dieną sriubos virimas su jau nuluptomis krevetėmis užims labai mažai laiko, kažkur pusvalandį. Marinuoti krevečių nebūtina vien todėl, kad skonis būtų ryškesnis.

REKLAMA

Sutarkuokite morką ant vidutinės arba smulkios tarkos. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, bulves taip pat.

REKLAMA

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite supjaustytą svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies iki skaidrumo.

REKLAMA

Sudėkite morkas ir toliau kepkite maišydami, kol morkos bus minkštos. Įdėkite bulves į keptuvę ir užpilkite 5 puodeliais karšto vandens iš virdulio. 

REKLAMA

Druskos dėkite pagal skonį, užvirkite ir dar pavirkite 10 minučių, kol bulvės bus paruoštos. 

REKLAMA

Sudėkite į keptuvę ir maišykite lydytą sūrį, kol jis visiškai ištirps.

REKLAMA

Krevetes sudėkite į keptuvę, taip pat įdėkite lauro lapą, žiupsnelį muskato riešuto ir baziliko, juodųjų pipirų ir 2 valgomuosius šaukštus  citrinos sulčių.

REKLAMA

Užvirus virkite dar 1–2 minutes. Paskutinis žingsnis – suverkite saują smulkiai supjaustytų žalumynų. 

REKLAMA

Išmaišykite, išjunkite viryklę ir leiskite sriubai pastovėti 15 minučių. Sūrio sriuba su krevetėmis turi malonų kreminį skonį ir lengvą pridėtų prieskonių aromatą.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].