Braškių šaldymo būdai. Pasirinkite jums priimtiniausią

Vasara yra puikus laikas darbuotis sode. O sėkmingiausi visada gauna didelį atlygį- gausų derlių. Tačiau gėrybes ne visada paprasta išsaugoti. Paimkime, pavyzdžiui, braškes. Braškių užšaldymas yra įprasta praktika, jei norite jas išsaugoti iki pat žiemos.

REKLAMA

Braškių

Visi žinome keletą būdų, kaip užšaldyti šias skanias ir saldžias uogas. Visiškai nieko sudėtingo ir keblaus, tačiau šaltuoju metų laiku galite palepinti save skanėstu.

REKLAMA

Šaldytų braškių atsargos

Braškės su cukrumi

Jums reikės:

  • 1 kg braškių
  • 200 g cukraus

Gaminimas:

Pirmiausia braškes kruopščiai nuplaukite ir pašalinkite kotelius. Dabar pabarstykite braškes cukrumi ir atsargiai sumaišykite. Stenkitės nepažeisti uogų vientisumo.

REKLAMA

Dabar sudėkite braškes į švarius indelius ir sandariai uždarykite. Šaldiklyje uogos taip gali išstovėti iki žiemos.

Trintos braškės

Jums reikės:

  • 3-4 šaukštų cukraus
  • 1,5 kg braškių

Gaminimas:

Braškes padalinkite į 2 dalis. 1 kg ir 500 g. Mažesnę dalį sutrinkite naudodami įprastą trintuvą. Tada į trintas uogas įpilkite cukraus ir porą minučių maišykite šaukštu, kad visas cukrus ištirptų.

REKLAMA

Braškių

Supilkite uogas į maisto indelius ir užpilkite trintomis uogomis. Stenkitės viską daryti atsargiai. Uždarykite indelius ir nusiųskite į šaldiklį. Tai buvo antrasis būdas.

REKLAMA

Braškių tyrė

Jums reikės:

  • 1 kg braškių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

Gaminimas:

Iš esmės tas pats metodas, kaip aprašyta aukščiau. Sutrinkite braškes, sumaišykite jas su cukrumi ir citrinos sultimis. Intensyviai maišykite, kol mišinys taps vientisas. Viską supilkite į indelius ir užšaldykite.

REKLAMA

Tyrę taip pat galima supilti į nedideles formeles ir užšaldyti tokia forma. Tuomet jums nereikės atitirpinti viso indelio, kad galėtumėte mėgautis saldžiu užkandžiu. Mažesnės porcijos, smagiau!

Braškės sirupe

Jums reikės:

  • 1,5 kg braškių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 litro vandens

Gaminimas:

Švarias braškes perkelkite į švarius indelius. Neperkraukite, palikite šiek tiek laisvos vietos.

REKLAMA

Braškių

Užvirkite vandenį ir leiskite jam atvėsti. Supilkite į jį cukrų ir maišykite kol masė taps vientisa. Užpilkite uogas gautu sirupu. Uogos šiek tiek pakils nuo apačios, bet taip ir turi būti.

REKLAMA

Atskirai šaldytos braškės

Jums reikės:

  • Braškių
  • polietileno plėvelės

Gaminimas:

Šaldiklio skyrių išklokite plastikine plėvele. Svarbu, kad ji ir šaldiklis būtų švarūs ir be pašalinių kvapų. Juk braškės kvapus tikrai sugers. Sudėkite braškes vienu sluoksniu ant plėvelės, pakankamai toli vienas nuo kitų. Laikykite šaldiklyje apie valandą.

REKLAMA

Suberkite šaldytas uogas į maišelį ir sudėkite atgal į šaldiklį. Dabar jos neišskirs sulčių, nesulips. Vienu metu galite imti net po vieną uogą. Svarbiausia, kad likusi dalis neatšiltų.

Vietoje braškių gali būti kiti vaisiai ar uogos ir net pomidorai. Būkite kūrybingi. Jei viskas pavyks gerai, žiemą turėsite krūvą šaldytų maisto produktų, kuriuose yra nemaža dalis vitaminų.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].