Jei namuose turite braškių, pasigaminkite šį skanumyną! Desertas, kuris sužavės kiekvieną

Ar jums patinka vaisių skanėstai? Tuomet šis braškių desertas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu! Pasigaminkite ir mėgaukitės tobula skonių simfonija!

REKLAMA

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 4 kiaušiniai
  • pusė puodelio cukraus
  • 1 puodelis pusiau rupių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinio pudingo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1 puodelis pieno.

REKLAMA

Kremui:

  • vanilės pudingas
  • pienas
  • cukrus.

Braškėms:

REKLAMA
  • 750 g braškių
  • pusė stiklinės cukraus
  • pusės citrinos sultys.

Pyrago viršui:

  • braškių sirupas
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo.

Turėkite omenyje, kad puodelio ar stiklinės tūris = 200 ml. Gaminant šį desertą buvo naudojama 27 x 40 cm kepimo forma.

REKLAMA

desertas

Gaminimas:

Braškes nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Apšlakstykite citrinos sultimis, užpilkite cukrumi ir sumaišykite.

REKLAMA

Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, įpilkite pusę puodelio cukraus ir suplakite iki putų.

REKLAMA

Miltus sumaišykite kartu su kepimo ir pudingo milteliais, įpilkite vanilinio cukraus ir sumaišykite dubenyje su gautomis putomis. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.

Nuolat tikrinkite, ar tešla jau iškepė. Kai ji bus iškepusi, ištraukite iš orkaitės. Tikrinkite naudodami dantų krapštuką.

REKLAMA

desertas

Iškepusį pagrindą dantų krapštuku pabadykite ir tuomet apšlakstykite jį pienu.

REKLAMA

Išvirkite tirštesnį pudingą (galite naudoti vietoj pudingo grietinėlę, tada ją tereikia gerai išplakti) ir tolygiai paskirstykite jį ant viso paviršiaus. Išlyginkite mentele.

REKLAMA

Suberkite braškes į sietą ir supilkite sultis į puodą. Į sirupą įdėkite cukraus, kukurūzų krakmolo ir virkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol sirupas sutirštės. Galiausiai įmaišykite braškes ir ant deserto dėkite viršutinį sluoksnį.

desertas

REKLAMA

Įdėkite į šaldytuvą ir leiskite desertui pastovėti šaltai bent 2 valandas. Tada supjaustykite ir patiekite. Desertą galite papuošti plakta grietinėle. Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].