Kaip keptuvėje kepti turkišką duoną

Bazlama yra turkiška duona. Turkai ją valgo pusryčiams su arbata, ant duonos gabalėlių uždėdami sviesto. Taip pat labai skanu valgyti bazlamą su sūriu.

REKLAMA

Pagal klasikinį receptą turkiška duona ruošiama, naudojant mieles ir vandenį. Bet jei nedraugaujate su mieline tešla, jums patiks alternatyvus tokios duonos receptas.

Didžiulis pliusas yra tai, kad ingredientus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Nėra brangių produktų, įmantrių prieskonių. Tik paprasti produktai, kuriuos turime savo virtuvėje.

REKLAMA

Sudėtis

  • 400 g kvietinių miltų
  • 250 ml kefyro
  • druskos pagal skonį
  • 1 šaukštelis sodos

Gaminimas

Miltus išsijokite su druska ir soda.

REKLAMA

Užminkykite minkštą tešlą. Atsižvelgiant į kefyro konsistenciją, jo gali prireikti šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau nei 250 ml. Svarbiausia, kad tešla būtų minkšta.

REKLAMA

Kad tešla neliptų prie rankų, sutepkite rankas augaliniu aliejumi. Tešlą padėkite į šaldytuvą 10 minučių pailsėti.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite į nedidelę dešrą ir padalykite ją į 5 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų blyną.

REKLAMA

Blynus perbraukite šakute aplink perimetrą. Gerai įkaitinkite keptuvę.

REKLAMA

Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Keptuvės nereikia tepti aliejumi. Kai pyragai kepa, juos galima sutepti sviestu.

REKLAMA

Tik pažiūrėkite, kaip gardžiai atrodo šios duonelės!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].