Supermaistas urbechas. Pasigaminkite jį ir būkite sveiki

Vakaruose – avokadas , Rytuose – spirulina, o čia – urbečas. Šis produktas kilęs iš Dagestano. Pradžioje jis buvo ruošiamas tik iš medaus ir linų sėklų. Tačiau šiandien yra daug daugiau jo paruošimo galimybių. Pavyzdžiui, jūs netgi galite pagaminti Dagestano urbečą riešutų pagrindu.

REKLAMA

Paruoštas produktas parduodamas ekologinėse parduotuvėse už didelę kainą. Žinoma, ne visi gali sau tai leisti. Todėl siūlome patiems pasigaminti šį supermaistą. Klasikinis, kreminis, su sezamo sėklomis, kokosu ar lazdyno riešutais. Kurį skonį pasirinksite?

Klasikinis urbečas su linų sėmenimis

urbechas

REKLAMA

Norint pagaminti šią pastą, jums reikės 300 g linų sėklų. Trinkite jas blenderiu arba kavamale, kol pradės išsiskirti aliejus. Tada į maltas sėklas įpilkite 1–2 šaukštelius skysto medaus, įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite.

Supilkite paruoštą masę į hermetišką indą, laikykite šaldytuve. Klasikinis urbečas stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su depresija. Ši pasta ypač tinka prie baltos duonos.

REKLAMA

Kreminis sezamų urbečas

Urbečas iš sezamų turi subtilesnį skonį. Ir jūs jį patobulinsite sviestu. Norėdami paruošti pastą, 300 g sezamo sėklų sumalkite į miltelius. 250 g sviesto ir 2 šaukštus medaus ištirpinkite vandens vonelėje. Į šį mišinį supilkite susmulkintas sezamo sėklas.

REKLAMA

Kruopščiai sumaišykite urbečą, supilkite jį į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Į dribsnius, košes ir jogurtus galima dėti paruoštą sezamų sėklų urbečą. Tai puikus priedas prie pusryčių.

Urbečas su chia sėklomis

urbechas

REKLAMA

Su chia sėklomis galite paruošti dar sveikesnį urbečą. Norėdami tai padaryti, pirmiausia ištirpinkite 100 g sviesto vandens vonioje. Maišytuve sumalkite 100 g chia sėklų. Tada užpilkite saulėgrąžų sėklomis. Dar kartą sumalkite.

Sumaišykite susmulkintas sėklas su sviestu, įdėkite 0,5 šaukštelio stevijos arba 1 šaukštelį skysto medaus. Sumaišykite ingredientus, sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Šį urbečą taip pat galima dėti į rytinį glotnutį.

REKLAMA

Kokosų-migdolų urbečas

Šiam urbechui jums reikės natūralių kokoso drožlių (geriau pasigaminti jų patiems) ir migdolų. 150 g kiekvieno produkto supilkite į maišytuvo dubenį, sumalkite iki pastos būvio. Tada įpilkite 2 šaukštus agavos sirupo.

REKLAMA

Sumaišykite ingredientus. Sudėkite pastą į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Tokį urbečą galima tepti ne tik ant skrebučių, bet ir iš jo paruošti pagrindą kokosų pyragui.

Šokoladinis urbečas su lazdyno riešutais ir datulėmis

urbechas

REKLAMA

Ar jums patinka šokoladinis riešutų kremas? Tuomet šis urbečas jums tikrai patiks! 250 g lazdyno riešutų sutrinkite trintuvu, kol riešutai išskirs aliejų. Tuo tarpu 10-12 datulių mirkykite verdančiame vandenyje.

Kai datulės išbrinks, nusausinkite jas ir pašalinkite kauliukus. Smulkiai supjaustykite minkštimą, suberkite prie lazdyno riešutų. Įberkite 1 šaukštą kakavos miltelių. Viską sumaišykite maišytuvu. Paruoštą masę supilkite į indą ir laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Dagestane urbečas yra tikras skanėstas, o graikinius riešutus įprasta užpilti medumi. pasigaminkite ir jūs šio skanėsto ir mėgaukitės juo! Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].