Rudens laikotarpiu daugumai mūsų tenka kovoti su peršalimu. Vaistinėse galime rasti gausybę įvairių vaistų, kurie padeda numalšinti įkyrų kosulį, tačiau ne visi jų yra pakankamai veiksmingi. Jei norite išbandyti natūralią gydymo priemonę, jus tikrai sudomins šis močiutės receptas!

REKLAMA

Pieno ir svogūnų nauda

REKLAMA

Šie du ingredientai pasižymi itin stipriu gydomuoju poveikiu, todėl pajutę pirmuosius peršalimo simptomus pirmiausia galite išbandyti būtent šią priemonę. Svogūnai jau nuo seno yra naudojami sveikatinimosi tikslais: jie pasižymi stipriu antivirusiniu poveikiu ir yra puikus pagalbininkas nusilpus imuninei sistemai.

Pienas pasižymi raminančiomis savybėmis, todėl jis gali padėti numalšinti sausą kosulį. Karštas  pienas mažina uždegimą ir malšina skausmą, tad nieko keisto, jog peršalus yra rekomenduojama išgerti stiklinę šilto pieno.

REKLAMA

Galima išskirti kelis svogūnų ir pieno paruošimo būdus – tinkamiausias metodas visuomet priklauso nuo konkrečių simptomų.

REKLAMA

Priemonė nuo sauso kosulio

REKLAMA

Jums reikės:

1 l pieno

REKLAMA

1 svogūno

2 šaukštų medaus

REKLAMA

2 šaukštų sviesto

Žiupsnelis sodos

REKLAMA

Kaip paruošti?

Nulupkite svogūną ir supjaustykite į 4 dalis. 5 minutes virkite piene su sviestu ir soda. Šiek tiek atvėsinkite, įdėkite medaus. Gerkite dar šiltą (rekomenduojama gerti nedideliais kiekiais kelis kartus per dieną arba pagal poreikį).

REKLAMA

Priemonė nuo stipraus kosulio

REKLAMA

Jums reikės:

250 ml pieno

REKLAMA

1 svogūno

žiupsnelio šalavijų

REKLAMA

Kaip paruošti?

Užvirinkite pieną, įdėkite smulkinto svogūno ir šiek tiek šalavijų. Virkite tol, kol svogūnai suminkštės. Paruoštą gėrimą sutrinkite trintuve. Gerkite nedideliais kiekiais. Jei kosulys yra labai stiprus, prieš miegą išgerkite pusę puodelio šios priemonės.

REKLAMA

Priemonė nuo peršalimo

REKLAMA

Jums reikės:

1 litro pieno

REKLAMA

10 mažų svogūnų

1 česnako galvutės

REKLAMA

1 šaukšto medaus

Kaip paruošti?

Nulupkite česnaką, susmulkinkite. Supjaustykite svogūnus. Į užvirintą pieną suberkite svogūnus ir česnaką, virkite, kol suminkštės. Nukoškite ir atvėsinkite. Įdėkite medaus. Gerkite po 2 šaukštus 3-4 kartus per dieną.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].