Ar žmogus susirgs hipertenzija, ar ne, daugiausia priklauso nuo to, ką jis valgo.

REKLAMA

Bet koks maistas, kuriame yra daug druskos, gali sukelti staigų kraujospūdžio šuolį.

Apie tai papasakojo Svetlana Pavličenko.

REKLAMA

Kokie maisto produktai sukelia hipertenziją?

Kaip sakė specialistė, bet koks sūrus produktas gali išprovokuoti kraujospūdžio padidėjimą.

REKLAMA

Traškučiai, įvairūs užkandžiai, konservai, ir t.t. gali būti labai pavojingi.

„Druska sukuria papildomą, nereikalingą naštą širdžiai ir kraujagyslėms“, – aiškino kardiologė.

REKLAMA

Anot jos, ypač atidžiai reikėtų tikrinti, koks druskos kiekis yra pusgaminiuose ir įvairiuose kulinarijos gaminiuose.

„Saugiausia maistą gaminti patiems, o vietoj druskos naudoti prieskonius ir žoleles“, – rekomendavo gydytoja.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].