Šį sirupą paruošite be didelių pastangų, o užklupus kosuliui jums nereikės skubėti į vaistinę. Šis sirupas padeda sušilti ir veiksmingai kovoja su įkyriu kosuliu: kaip manote, verta išbandyti šį receptą?

REKLAMA

Jei pajutote pirmuosius peršalimo simptomus, nė nedvejodami pirmiausia išgerkite šio sirupo, ir labai greitai pajusite palengvėjimą. Šį sirupą galite gerti ryte ar prieš miegą: ir vienu, ir kitu atveju jus tikrai nustebins šios natūralios priemonės veiksmingumas.

REKLAMA

Kodėl ši priemonė yra tokia veiksminga?

REKLAMA

Imbiere gausu vitaminų ir kitų svarbių maistinių medžiagų, kurios gelbsti sergant gripu, rinitu, kenčiant gerklės skausmą ir karščiuojant.

Imbieras gerina kraujotaką ir mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką: jis plečia kraujagysles, skystina kraują, todėl palaikoma normali kraujotaka. Jei peršalus sunku sušilti, imbieras gali būti viena veiksmingiausių priemonių.

REKLAMA

Taip pat imbieras padeda stiprinti imunitetą: jame esantys vitaminai, eteriniai aliejai ir kitos medžiagos natūraliai stiprina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti nuo įvairių ligų.

REKLAMA

Imbieras gerina virškinimą: jis teigiamai veikia skrandžio ir žarnyno veiklą. Taip pat imbieras gerina kepenų veiklą, todėl organizmas yra išvalomas nuo toksinų.

Imbieras stimuliuoja gleivių išsiskyrimą, todėl kvėpavimo takai išvalomi greičiau ir efektyviau.

REKLAMA

Dėl visų šių priežasčių imbiero sirupą naudinga naudoti ne tik tada, kai kosulys tampa varginančiu, bet ir tuomet, kada siekiama sustiprinti imuninę sistemą.

REKLAMA

Imbierinio, medaus ir ciberžolės sirupo receptas

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 – 5 cm ilgio imbiero šaknies gabaliuko: imbieras veikia priešuždegimiškai, efektyviai kovoja su virusais;
  • Citrinos (geriausia – ekologiškos): citrinoje gausu antioksidantų (ypač vitamino C), stiprinančių imuninę sistemą;
  • Kelių šaukštų medaus: medus pasižymi antivirusiniu poveikiu;
  • 1/2 šaukštelio ciberžolės: moksliškai įrodyta, kad joje esantys ingredientai naikina virusus ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis;
  • Stiklinės verdančio vandens.

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nulupkite imbierą ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į puodą, pabarstykite ciberžolės milteliais, užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 5-10 minučių.

REKLAMA

Palaukite, kol šis mišinys atvės. Medų dėkite tik  tada, kai mišinio temperatūra taps žemesnė nei 70 laipsnių Celsijaus (aukšta temperatūra gali sunaikinti didžiąją dalį medaus veikliųjų medžiagų).

Atvėsintą mišinį supilkite į stiklainį, įmaišykite šviežiai spaustų citrinos sulčių.

REKLAMA

Gerkite po arbatinį šaukštelį arba įpilkite į arbatą (nepamirškite: arbatos temperatūra turi būti žemesnė nei 70 laipsnių Celsijaus).

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].