Vištiena yra produktas, kurį į savo mitybos racioną įtraukia dažnas žmogus.

REKLAMA

Šis produktas ypač aktualus sportuojantiems, nes nedideliame paukštienos gabalėlyje (100 gramų) galite rasti 15 gramų baltymų.

Vis dėlto, neretai kyla klausimas, kaip dažnai tokį produktą galima įtraukti į savo valgiaraštį.

REKLAMA

Plačiau apie tai „Life“ papasakojo chirurgas Aleksandras Umnovas.

Kaip pažymėjo gydytojas, jei žmogus reguliariai nesitreniruoja, tuomet į savo mitybos racioną šį produktą reikėtų įtraukti ne dažniau nei tris kartus per savaitę.

REKLAMA

Jei to nepaisysite, padidės urolitiazės ir širdies sutrikimų rizika.

Taip pat rekomenduojama pašalinti vištienos odą, nes joje kaupiasi toksinai.

REKLAMA

Vištieną geriausia virti. Nereikėtų pamiršti, kad ant grotelių keptos vištienos aromatas visada sukelia apetitą, tačiau toks patiekalas yra pavojingas sveikatai. Jei vištienoje yra antibiotikų, gali išsivystyti antibiotikams atsparios bakterijos.

Taip pat gydytojas rekomendavo tokius produktus vartoti tik patikrintose vietose. Draudžiama valgyti žalią vištieną ar jos faršą.

REKLAMA

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].