Vištienos sultinys – sveikas ir lengvas patiekalas, kurį medikai rekomenduoja valgyti šaltuoju metų laiku, kai organizmui tenka aktyviai kovoti su virusais.

REKLAMA

Vištienos sultinyje esanti aminorūgštis skystina besikaupiančias gleives.

Vištienos sultinio poveikis bus dar didesnis, jei į jį įdėsite kitų maisto produktų, kuriuose gausu antioksidantų, pavyzdžiui, paprikų, morkų ar salierų.

REKLAMA

Gydytoja Elena Syurakhina pabrėžė, kad naudinga ne tik valgyti tokį sultinį, bet taip pat ir kvėpuoti jo garais.

Kvėpavimas garais skystina gleivinę, todėl toksinės medžiagos yra lengviau pašalinamos.

REKLAMA

Jei kvėpuosite vištienos sultinio garais, jo poveikis truks maždaug pusvalandį.

Be to, kaip pastebėjo medikė, šioje sriuboje yra daug vitaminų ir mineralų, kurie ypač naudingi plaukų, nagų ir odos būklei.

REKLAMA

Elena Syurakhina taip pat pabrėžė, kad vištienos sultinys turėtų būti įtrauktas į rūkančių ar dirbančių pavojingomis sąlygomis mitybos racioną.

Šios išvados buvo paskelbtos „Roskachestvo“ svetainėje.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].